Enthousiaste Willem Wijntjes terug uit RUNDU

Vanavond lang aan de telefoon gezeten met Willem Wijntjes, raadslid voor het CDA. Hij is naar Rundu, onze partnerstad in Namibië, geweest om namens de gemeenteraad te praten over de samenwerking tussen de beide gemeenten.

Hij vertelt honderduit en enthousiaste verhalen. Over wat er bereikt is, wat er nog meer kan en moet. Over hoe indrukwekkend het is om te zien, hoe een bevolking die lang is onderdrukt er de schouders onder zet om vooruit te komen.

Vooraf heb ik Willem gevraagd de scholen te bezoeken die daar met geld van alle Nieuwegeiners zijn gebouwd. De Stichting Steun Scholen Rundu heeft naar aanleiding van allerlei inzamelacties van Nieuwegeiners schoollokalen laten bouwen. Ook daarover was Willem vol verhalen. De scholen zien er goed uit en hij heeft een groot aantal foto’s genomen. Als ze digitaal beschikbaar zijn, komen ze natuurlijk in deze weblog en natuurlijk op PEN.

Goed om te horen, dat de samenwerking tussen Rundu en Nieuwegein resultaat heeft. Da’s belangrijk om (een bescheiden beetje) bij te dragen aan een betere wereld. Nog steeds een goede vorm van solidariteit. (Da’s ook een Troost!) Willem bedankt voor je verhaal!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk