Enquête Nieuwegein Aardgasvrij

In de komende 20 jaar komt er in Nieuwegein een andere warmtevoorziening waarbij geen aardgas zal worden gebruikt. Dat is onderdeel van een landelijke afspraak: heel Nederland stapt op termijn over op schone energie. Een grote verandering voor iedereen, en dat zal in kleine stappen worden gedaan. Of u nou op gas kookt en een cv-ketel heeft, of aangesloten bent op de stadsverwarming, en of u nou een koop- of een huurwoning heeft. De gemeente Nieuwegein bekijkt hoe, en in welke volgorde, buurten in Nieuwegein van het aardgas af gaan. En wat per buurt de alternatieven zijn. Ook de stadsverwarming van Eneco zal aardgasvrij worden. Eén van de mogelijke alternatieven voor aardgas die nu onderzocht worden is aardwarmte (geothermie).

Wethouder Marieke Schouten: “In veel huizen in Nieuwegein wordt direct of indirect aardgas gebruikt, of om het huis te verwarmen, of om erop te koken. Sommige inwoners zijn misschien al bekend met de landelijke afspraak om Nederland aardgasvrij te maken, voor andere inwoners is dit nog nieuw of ver weg. We staan ook nog aan het begin. Daarom willen we de inwoners met deze campagne ‘Nieuwegein Aardgasvrij’ informeren, maar vooral willen wij weten wat u belangrijk vindt op weg naar een aardgasvrij Nieuwegein. Wat zijn uw vragen en hoe kijkt u aan tegen de mogelijkheden? Zodat we de inwoners zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in het verdere traject. Kortom, doe mee en geef uw mening!”

De gemeente Nieuwegein hoort graag uw mening over aardgasvrij wonen. Onderstaand onderzoek is een startpunt voor verdere gesprekken op weg naar een aardgasvrij Nieuwegein. Dat is een grote verandering voor iedereen, en dat doen we in kleine stappen. Dat geldt voor wijken die niet op stadsverwarming zitten. Maar deze vragenlijst is ook bedoeld voor inwoners die wel gebruik maken van stadsverwarming. Zo wordt in Nieuwegein bijvoorbeeld gekeken naar andere manieren om warmte op te wekken voor de stadsverwarming, zoals aardwarmte.

Het invullen van onderstaand onderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Uw gegevens worden vertrouwelijk verwerkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren