Enkele ongeregeldheden rond ‘Oud & Nieuw’

Bij een brand op een schip nabij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein is een persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De brand op het schip, dat rond 02.15 uur vannacht is ontstaan, was snel onder controle. De brandweer bleef langere tijd aanwezig om het ambulancepersoneel te assisteren en het schip te ventileren. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Onrustige avond tijdens Oud & Nieuw
Voor bewoners rond de Harmonielaan in de wijk Zuilenstein begon de avond stroomloos. Vandalen hadden een stroomhokje opgeblazen met vuurwerk waardoor ruim 1800 huishoudens tot na midernacht zonder stroom kweamen te zitten. Stedin heeft het probleem rond 00.20 uur kunnen oplossen.

De brandweer in Nieuwegein moest op diverse plaatsen een brandje blussen in Nieuwegein. Op drie locaties waren auto’s in brand gestoken. De eerste ontstond rond 21.10 uur aan de Werkmanlaan, pal acht het winkelcentrum Makadoo. Precies een uur later was het deut op het Nijpelsplantsoen. Ook hier stond een auto in brand. De politie moest hier de omgeving afzetten vanwege een lek in de benzinetank.

Een grotere brand vond plaats in Hoogzandveld. Hier werd rond 23.05 uur een auto in brandgestoken nabij Partycentrum ’t Veerhuis. De bestelbus stond nabij het ’t Veerhuis geparkeerd waardoor de brand kon overslaan naar het gebouw. Al snel werd de brand tot een middelbrand opgeschaald. Hierdoor is erger voorkomen.

Agressie tegen hulpverleners
Er zijn geen meldingen binnengekomen van agressie of geweld tegen brandweermensen of piketfunctionarissen van Veiligheidsregio Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren