Enkele incidenten tijdens Oud & Nieuw

De jaarwisseling is niet echt rustig verlopen in Nieuwegein. Naaste enkele kleine brandjes was het in de wijk De Doorslag erg onrustig. Aan de Ringfazant werden enkele ramen opgeblazen met vuurwerk. De bewoners waren thuis tijdens de explosie. Ze zijn zich rot geschrokken en hebben geen letsel opgelopen. De achterruit van het huis en een deurraam sneuvelden door de klap.

De bewoners hebben het al langer aan de stok met jongeren in de buurt. Dit leidde in november tot een samenscholingsverbod van drie maanden voor deze jeugdgroep. Zaterdagavond liepen de spanningen weer hoog op toen jongeren met zwaar vuurwerk door de wijk trokken.

Een van de bewoners spreekt van een ‘moordaanslag’ en heeft aangifte gedaan. De politie is langsgeweest en houdt de wijk extra in de gaten. De woningbouwvereniging heeft de ramen van de woning inmiddels vervangen.

Ook vond er op nieuwjaarsnacht een conflict in een woning op de Zandwal plaats toen een oploop van omwonenden ontstond. Rond 02.20 uur ging de politie ter plaatse in de woning, waar één van de aanwezigen gewond bleek te zijn. Een andere aanwezige, een 20-jarige man uit Nieuwegein, ging door het lint en werd aangehouden. Buiten bleek inmiddels een oploop van omwonenden te zijn bij de politiebus. De aanrijdende ambulance kon niet bij de woning komen. De agenten zijn in linie gaan staan en hebben ruimte gecreëerd. De verdachte werd later in vrijheid gesteld.

Op de Sneeuwgans gingen enkele buurtgenoten met elkaar op de vuist. De politie heeft hier vier verdachten aangehouden. Rond 00.10 uur, kreeg de politie melding van een vechtpartij aan de Sneeuwgans. Ter plaatse troffen zij een 46-jarige man aan die gewond was. Hij verklaarde door vier buurmannen mishandeld te zijn. Het slachtoffer had getracht vuurwerk dat te dicht bij zijn auto stond, weg te schuiven. Toen dit vuurwerk omviel, spoot het richting buurtbewoners, waarna het slachtoffer belaagd werd. De politie heeft vier mannen, tussen de 22 en 54 jaar oud, aangehouden. Het slachtoffer is zelf naar het ziekenhuis gegaan.

Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein kwamen zes mensen binnen met handletsel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk