Energiezuinige straatverlichting voor Nieuwegein

Op alle hoofdroutes in Nieuwegein gaat de gemeente verlichting vervangen voor energiezuinige en onderhoudsarme LED-verlichting. Dit levert een energiebesparing op van 50%. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zullen medio mei/juni zijn afgerond.

De werkzaamheden kunnen wellicht lijden tot overlast op de hoofdwegen in verband met baan afzettingen. Er zal worden gekeken of de werkzaamheden deels in de avond/nacht en/of weekenden kunnen worden uitgevoerd.

In mei 2022 is Citytec al begonnen met het vervangen van de openbare verlichting in de wijk Galecop. Alle 1.450 oude verlichtingsarmaturen in de wijk zijn vervangen voor LED-armaturen. Op deze manier draagt Nieuwegein bij aan de Europese klimaatdoelen: het verminderen van CO2 in de lucht en het energieverbruik.

‘Met led straatverlichting kun je een grote rol spelen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Voordelen zijn een lagere energierekening en minder strooilicht. Ook is de aansturing van de ledverlichting minder gevoelig voor storingen.’

Wat verbruikt een straatlantaarn?
Zo verbruikt de gemiddelde lantaarnpaal in Nederland 60 watt. Met 3,5 miljoen lantaarnpalen in Nederland komen de kosten in totaal aan het stroomverbruik alleen al op ruim 110 miljoen per jaar. De meest voorkomende lamp in de lantaarnpalen zijn gasontladingslampen van 60 watt met een levensduur van 625 dagen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk