Energieverbuik garagebedrijven onder de loep

Met ingang van deze week start de gemeente Nieuwegein een preventieproject dat zich richt op garage- en autoherstelbedrijven. Ervaringen van andere gemeenten leren namelijk dat bij deze bedrijven nog een hoop te winnen valt als het gaat om energieverbruik, waterverbruik en afvalpreventie. Alle vijftig bedrijven worden door de afdeling Milieu bezocht. Het project loopt tot augustus 2004.

Dit initiatief komt voort uit de Wet milieubeheer. Sinds 1 oktober 2000 is een (landelijk) Besluit voor garage- en autoschadeherstelbedrijven van kracht. In dit Besluit zijn voorschriften opgenomen die bedrijven verplichten hun bedrijfsvoering duurzaam in te richten . Dit betekent dat ze spaarzaam om moeten gaan met grondstoffen en maatregelen moeten nemen om het energie- en waterverbruik terug te dringen. Drie jaar na invoering blijkt dat er nog steeds veel verbeteringen mogelijk zijn voor garage- en autoherstelbedrijven. En dat terwijl een duurzame bedrijfsvoering behalve milieuwinst ook aanzienlijke kostenbesparing op kan leveren.

De bedrijfsbezoeken verlopen volgens de normale procedure. Tijdens het eerste bezoek wordt het bedrijf doorgelicht. De ondernemer wordt aangesproken op eventuele gebreken en krijgt tips en adviezen om deze recht te zetten. Na verloop van tijd volgt vanzelf een hercontrole. Als blijkt dat het bedrijf vervolgens hardnekkig in overtreding blijft, wordt een dwangsomprocedure gestart.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: