Energietoeslag? Vraag het aan!

De kosten voor energie zijn enorm gestegen. Voor mensen met een laag inkomen kan dit een grote zorg zijn. Daarom is er de eenmalige energietoeslag 2022. Interessant voor u? Of voor iemand die u kent? Aanvragen kan tot en met 31 december 2022.

Energietoeslag voor inwoners van Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein via WIL
In opdracht van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein keert Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) de energietoeslag uit. Het gaat om een bedrag van € 1.300,- euro netto dat WIL in 1 keer overmaakt. Kreeg u eerder al € 800,- toegekend? Dan ontvangt u half oktober automatisch een extra bedrag van € 500,- van WIL.

Alle informatie voor inwoners van Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein is te vinden op de website van WIL-Lekstroom.

Heeft u recht op de energietoeslag?
De energietoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Er geldt: maximaal 1 toeslag per huisadres. De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen zijn:

  • u woont in de gemeente Houten, IJsselstein, Lopik of Nieuwegein
  • u betaalt in 2022 de energiekosten
  • uw inkomen is maximaal 120 procent van de bijstandsnorm die voor u geldt. Controleer op deze webpagina over de energietoeslag om welk bedrag dat in uw situatie gaat.

Zelf aanvragen
Aan veel klanten keerde WIL afgelopen april de toeslag al automatisch uit. Bijvoorbeeld als u via WIL een bijstands- of IOAW uitkering ontving. Heeft u pas na 1 april 2022 zo’n uitkering ontvangen? Dan kreeg u de energietoeslag niet automatisch. U kunt de energietoeslag zelf aanvragen.

Een laag inkomen en nog niet automatisch energietoeslag gekregen of aangevraagd
U kunt de energietoeslag alsnog aanvragen. Dat kan via een digitaal formulier op de website van WIL. Ook kunt u er een formulier downloaden. Lever het op papier in bij WIL of stuur het naar ons op. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022.

Brief
Als u uw aanvraag compleet (met alle bewijsstukken) en op tijd inlevert, krijgt u binnen 8 weken een brief. Hierin staat of u in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag 2022. WIL doet er alles aan om aanvragers op tijd die brief te sturen. Soms kan het wat langer duren.

Meer informatie
Op deze webpagina over de energietoeslag vindt u alle informatie en aanvraagformulieren.

Vindt u het lastig om de energietoeslag aan te vragen?
Vraag familie of een bekende om hulp. Op onderstaande adressen kunt u ook hulp krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk