Energietoeslag voor mensen met laag inkomen

De energieprijzen gaan omhoog. Dit raakt iedereen in Nederland, nu of op een later moment. Voor veel mensen is dit een grote zorg. Daarom werkt de Rijksoverheid aan een energietoeslag.

De stijgende energieprijzen houden het kabinet al langer bezig. Daarom werd eerder al bekend gemaakt dat er eenmalig 3,2 miljard euro wordt vrijgemaakt om de energiebelasting te verlagen. Huishoudens met een gemiddeld verbruik betalen daardoor ruim 400 euro minder aan energiebelasting op jaarbasis. Omdat dit de lagere inkomens van Nederland mogelijk onvoldoende ontziet, wordt nu deze aanvullende 200 miljoen euro vrijgemaakt.

Staatssecretaris Wiersma: “We zien dat mensen echt in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Daarom heb ik samen met gemeenten gezocht naar een oplossing om mensen met een lager inkomen verder tegemoet te komen. Met deze aanvullende 200 miljoen euro willen wij dat realiseren.”

Wat is er nu bekend?
Er wordt gewerkt aan een eenmalige energietoeslag voor mensen met een laag inkomen. Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) gaat deze toeslag uitkeren aan inwoners uit de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein.

Wat is nog niet bekend?
Het is nog niet bekend voor wie de toeslag precies is, hoe hoog de toeslag wordt en wanneer WIL deze uitbetaalt.

Ontvangt u een uitkering?
Ontvangt u een uitkering van WIL? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op de toeslag en krijgt u deze automatisch. In dat geval hoeft u er niets voor te doen.

Ontvangt u geen uitkering?
Ontvangt u geen uitkering maar heeft u wel een laag inkomen? Dan moet u de toeslag zelf aanvragen.

Zorgen over geld?
Heeft u geldproblemen? Of maakt u zich zorgen over geld? U kunt gratis hulp krijgen bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Bel hiervoor 030-7022300.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren