Energie-N zoekt ‘Formulieren Tijgers’

Stichting Energie-N gaat vanaf eind van dit jaar inwoners helpen met de aanvraag van energiesubsidies en leningen voor het verduurzamen van de woning. Daarvoor zoeken zij vrijwilligers die een paar uur per maand beschikbaar zijn.

ISDE, duurzaamheidslening, verzilverlening, dubbel glas, isolatie, groene daken, regenton… Er komen steeds meer subsidies en financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van woningen. Allemaal bedoeld om het voor mensen aantrekkelijker te maken om hun energieverbruik te verlagen en zo de stookkosten te beperken. Helaas blijkt dat voor veel bewoners het aanvragen van deze subsidies en financiering een hoge drempel is. De aanvraagtrajecten zijn vaak ook best ingewikkeld. En stel dat je iets verkeerd invult?

Stichting Energie-N wil hier graag bij helpen. Op de website van Energie-N zijn straks instructievideo’s en handleidingen te vinden. Maar voor wie iets meer hulp nodig heeft in de wirwar van formulieren, introduceert de vrijwilligersorganisatie binnenkort een extra formulierenservice.

Paar uurtjes per maand
Daarvoor is Energie-N nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De gezochte vrijwilligers zullen één of twee keer per maand 2 uur, op afspraak beschikbaar moeten zijn. De groep start op zijn vroegst midden 4e kwartaal 2023. Er wordt samenwerking gezocht met de Formulierenbrigade van Movactor. Daar is veel ervaring en kennis.

Vind jij het leuk om een paar uurtjes per maand je stadsgenoten te helpen met het indienen van deze subsidie- en financieringsaanvragen? Meld je dan aan met een mail naar: info@energie-n.nl. Je leert er zelf ook een hoop van en het voelt goed om mensen te helpen met het verduurzamen van hun woning.

Dit zijn de subsidies en leningen waar het om gaat:

  1. Subsidie Verduurzamen Woningen
  2. Duurzaamheidslening
  3. Verzilverlening
  4. ISDE voor woningeigenaren
  5. Energiebespaarlening Warmtefonds

Over Energie-N
De vrijwilligers van stichting Energie-N helpen de bewoners van Nieuwegein de juiste stappen te zetten in de richting van een klimaatneutrale samenleving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk