Glas ook in voertuig op kleur gescheiden

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) heeft de containers op het voertuig waarmee de glasbakken in Baarn, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist geleegd worden, voorzien van speciale stickers. De stickers moeten duidelijk maken dat het glas op kleur gescheiden wordt afgevoerd en niet op een grote hoop belandt, zoals vaak ten onrechte wordt gedacht. Sinds 1 april verzorgt RMN de glasinzameling in genoemde gemeenten.

Bij het legen wordt de glasbak opgetild en boven een speciale container gehangen. Deze container heeft aparte vakken voor wit, groen en bruin glas. Aan de onderkant van de glasbak bevinden zich aparte openingen, één voor elke kleur. Deze openingen zorgen ervoor dat de verschillende kleuren glas in de juiste vakken in de container terechtkomen. Op deze wijze wordt het glas gescheiden ingezameld en afgevoerd zodat het kan worden verwerkt tot nieuw glas.

RMN wijst erop dat de glasbak alleen bedoeld is voor verpakkingsglas (flessen en potten). Deze mogen sinds kort mét deksel én restjes in de glasbak. Wel dient u het glas te scheiden op kleur. Dan kan het glas oneindig vaak gerecycled worden tot nieuwe glazen flessen en potten in de kleuren wit (eigenlijk doorzichtig), groen en bruin en besparen we grondstoffen en energie om weer nieuw glas te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren