Energie-N: Inloop in de bieb en het energiegesprek

Heb je al weer een vast energiecontract afgesloten, of blijf je nog even op een variabel contract zitten? De komende winter brengt de nodige onzekerheid, al zijn de gasvoorraden goed gevuld, zo wordt ons verzekerd. Maar stel je voor dat het toch opeens een ongekend koude winter wordt? En vanaf 1 januari kunnen we ons ook niet meer vastklampen aan het prijsplafond.

Allemaal geen reden om in paniek te raken, maar wel om er even goed voor te gaan zitten: wat is wijsheid in jouw situatie? Ben je graag zeker van je tarief, dan kan je nu terecht bij heel veel aanbieders die vaste contracten aanbieden onder het prijsplafond. Vergelijken loont natuurlijk. Daarnaast blijft het belangrijk dat je zo veel mogelijk bespaart op je energieverbruik. Want wat er niet uitvliegt, daar betaal je niet voor. Energie-N kan je daarbij helpen.

Je stookt toch niet voor de vogeltjes?
Er zijn goede en niet al te dure isolatieverbeteringen in je huis aan te brengen. Maar waar moet je beginnen en hoe? Waarschijnlijk heb je alle kieren en naden al gedicht met tochtstrips, de thermostaat op maximaal 19 graden staan en een brievenbusborstel. En jullie douchen nog maar de lengte van één favoriet muzieknummer natuurlijk. Dat is al geweldig!

Maar wist je dat uiteindelijk alle warmte via het dak, ramen en deuren het huis verlaat? Daar is nog een hoop winst te halen dus. Het huidige HR++ glas heeft een 2,5 maal hogere isolatiewaarde dan het dubbelglas in woningen die tot circa 2005 zijn gebouwd.

Natuurlijk vraag je je af: wat gaat dat allemaal kosten dan? Of misschien is het voor jou wel zinvoller om eerst de muren of vloer te isoleren. Om je bij die keuzes te helpen biedt Energie-N het gratis (!) energiegesprek thuis aan.

Het energiegesprek
De energie ambassadeurs van stichting Energie-N hebben veel ervaring met energetische maatregelen. Bovendien zijn de vrijwilligers getraind om jou goed te adviseren. Op basis van een vragenlijst kijken ze wat er in je huis te verbeteren valt: Hoe zit het met de isolatie, zijn al die spotjes ledlampen of nog halogeen, zijn zonnepanelen zinvol, is je huis geschikt voor een warmtepomp… etc. Alles komt bij elkaar in het energieverslag dat je naderhand ontvangt. Vanaf half november, als het koud genoeg is, kan Energie-N ook warmtefoto’s maken van je woning. Hiervoor vraagt Energie-N een kleine vergoeding van 20 euro.

Ben je ook benieuwd hoe het er met jouw huis voor staat en wil je graag een gedegen advies voor verbeterpunten? Mail dan naar info@energie-n.nl. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden, je wordt gebeld voor een afspraak. Je kunt ook op werkdagen met een ambassadeur bellen, tussen 20.00 uur en 21.00 uur op 030-2378312.

7 oktober weer vragen inloop in de Bieb
Heb je nog andere vragen? Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 uur en 14.00 uur is er in de bibliotheek De tweede verdieping een vragen inloop. Het lijkt een bouwplaats maar de bieb is nog steeds open.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk