Energie besparen aan de keukentafel

Vanaf 3 oktober kan iedereen, woningeigenaar of huurder, aanschuiven aan de keukentafel om thuis zijn of haar energielasten te verlagen. De aandacht gaat hierbij uit naar kleine maatregelen, die weinig kosten maar veel opleveren. Reken op een gezellige en leerzame avond, die zeker besparing oplevert.

Edwin Bommezij van Energytoday en Keren van Straten van Duurzaam Gericht willen de inwoners van Nieuwegein wijzen op de vele kansen die er liggen om thuis energie te besparen en ze ook aanzetten tot actie. Zij willen dit doen in de vorm van keukentafelgesprekken.

Keren: “Mensen zijn zich soms niet bewust van deze kansen. Vaak is bewustwording van het eigen energieverbruik al genoeg om tot een besparing te leiden. Het pakken van deze kansen levert tientallen tot honderden euro’s voordeel op, jaar op jaar! De investering is al binnen een jaar terugverdiend.”

Hoe gaat zo’n keukentafelgesprek? Edwin: “Op ludieke wijze testen we elkaars woongedrag op energiezuinigheid. Vervolgens delen we vragen en ideeën over energiebesparing met elkaar. Aan de hand van thema’s, zoals verwarming, koken en verlichting, maar ook kijkend naar alle woonvertrekken, maken we een besparingsplan voor de woning van elke deelnemer. Deze plannen gaan we na het gesprek uitvoeren. We houden elkaar op de hoogte van de vorderingen en het eindresultaat. Het leuke hieraan is dat je het niet alleen doet en dat de opzet uitnodigt tot actie: daadwerkelijk besparen.”

Ter introductie kunnen een paar groepen gratis bij Edwin en Keren aan de keukentafel aanschuiven. Dus schrijf u snel in, want vol is vol. De keukentafelgesprekken zijn er op aanvraag ook op andere locaties en tijden en ook voor grotere groepen, zoals Verenigingen van Eigenaren of huurdersgroepen. Inschrijven kan door een email te sturen met uw contactgegevens of te bellen naar Edwin via 06-28534789 of Keren via 06–11226865.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!