‘Elfstedenrijders’ uit Nieuwegein gezocht

In het verlengde van de tentoonstelling ‘IJs op de Lek’, die momenteel in Museum Warsenhoeck te zien is, zoekt de Historische Kring Nieuwegein plaatsgenoten die ooit een Elfstedentocht hebben uitgereden. Museum Warsenhoeck biedt op zondag 26 maart alle Nieuwegeiners, die ooit de Elfstedentocht gereden hebben, de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, verhalen aan elkaar te vertellen en herinneringen te delen. ‘Omdat we een museum zijn waar ook dingen te zien zijn, vinden we het niet gek als iemand zijn schaatstenue van toen meebrengt. Dit hangen we dan graag deze zondag in de expositieruimte op’ aldus Frank Seller.

Frank: ‘Voor de komende generaties willen we in Museum Warsenhoeck ook een aantal verhalen van Nieuwegeiners over de Elfstedentocht vastleggen; het zijn immers verhalen van ons zelf.’ Om het verhalen-vertellen op gang te brengen zal die dag begonnen worden met een rondetafelgesprek aan de museumtafel. ‘Daarna willen we graag deelnemers fotograferen met natuurlijk hun Elfstedenkruisje in beeld. En we willen graag verhalen van deelnemers op een I-phone-filmpje vastleggen voor ons historisch archief.’

De dag begint zondag 26 maart om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Museum Warsenhoeck is te vinden in het Natuurkwartier van Nieuwegein aan het Geinoord 11. Aanmelden is niet verplicht maar kan bij Frank Seller f.seller@kpnplanet.nl ook voor eventuele vragen kunt u bij Frank terecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk