Eindsprint voor aangepaste rolstoelbus: ‘Help Liam de Bus in’

Afgelopen juni is de inzamelingsactie gestart voor een aangepaste rolstoelbus voor de 4-jarige Liam uit Nieuwegein. Liam’s leven is tot nu niet gemakkelijk geweest. Zijn metabole ziekte werpt een schaduw van onzekerheid op zijn toekomst. Een metabole ziekte is een aandoening die het vermogen van het lichaam beïnvloedt om bepaalde stoffen te verwerken, zoals enzymen of eiwitten. Dit kan leiden tot ophoping van schadelijke stoffen of tekorten aan essentiële voedingsstoffen, wat resulteert in een breed scala aan gezondheidsproblemen. Bij kinderen kunnen metabole ziekten leiden tot vertraagde groei en ontwikkeling, neurologische symptomen, lever- en nierproblemen, en in ernstige gevallen kan overlijden optreden.

Liam

Er zijn diverse acties geweest die hebben bijgedragen aan de inzameling. Verkoop van kniepertjes (koekjes) in Drenthe (geboorteprovincie van moeder), gesponsorde fietstocht van Leuven (België) naar Nieuwegein, veiling met onder andere spullen van BN-ers en nog meer.

Over de helft
Maar het benodigde bedrag is er nog niet. Daarom hopen de ouders dat de gestarte crowdfunding de komende maanden wederom in de aandacht komt voor een mooie eindsprint. Een groep goede vrienden is een crowdfundingactie gestart om geld in te zamelen voor de aanschaf van de broodnodige bus. De actie, toepasselijk genaamd ‘Help Liam De Bus In’, heeft als doel een mooi bedrag samen te brengen. Men kan een donatie doen op www.helpliamdebusin.nl. Elke euro helpt! De familie hoopt voor september de bus te hebben, dan wordt het huis verbouwt om het huis geschikt te maken voor Liam’s toekomst. Inmiddels is er € 21.694,- ingezameld van het doelbedrag € 40.000,-.

Overweldigd door liefde en steun
Liam’s vader, overweldigd door de steunbetuigingen, uitte zijn dankbaarheid voor de vriendelijkheid en vrijgevigheid van alle donateurs. ‘We zijn geraakt door de liefde en steun die we tot nu toe hebben ontvangen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Liam’s reis gevuld is met mogelijkheden en de vrijheid om te ontdekken.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk