Katern

“Eindelijk” padel bij TV Oudegein

Na veel inspanning, verhitte discussies en voor en tegen argumenten is het Tennisvereniging Oudegein (TVO) gelukt. Een speciale werkgroep presenteerde op de ALV van 7 juni hun plan en maar liefst 91% van de stemmers was hier uiteindelijk voor. Sinds 2016 heerst de discussie over het eventueel aanleggen van padel banen. Drie eerdere werkgroepen was het niet gelukt de meerderheid op de hand te krijgen. Tot nu, 7 jaar na het eerste voorstel.

Padel

Nog geen drie maanden geleden sneuvelden de toenmalige voorstellen en stonden 6 leden op om een ultiem plan uit te werken. De kaders die zij mee kregen waren: Het opofferen van een baan, 100.000 euro budget van de vereniging en bekijken hoe er nog eens een ton budget via individuele leden van TVO gevonden kon worden. Er zouden dan 2 Padel banen moeten worden aangelegd.

Gesproken werd met 5 partijen waarin de werkgroep ‘Padel Totaal’ heeft verkozen als uitvoerder. Het streven is om begin januari de banen klaar te hebben. TVO heeft gekozen voor een commerciële aanpak om de investering terug te verdienen. De vereniging was al bezig om tennisbanen te verhuren en daar komen nu dus de Padelbanen bij. Voor de leden gelden vrije speeltijden en kortingen op verhuur.

Bijzonder aan de financiering is dat de helft van het nodige budget vanuit eigen leden komt. De leningen zijn belangeloos verstrekt, zonder rente en ook zonder strikte einddatum. Hiermee is de borging van de investering gesteld en hoopt TVO in september te kunnen gaan bouwen. De komende jaren zal een speciale Padel commissie alles opzetten en begeleiden. Hiermee is tevens de continuïteit geborgd. Bijzonder is toch wel dat een aantal leden met echte clubliefde financieel investeren in de diversiteit en toekomst van hun club.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk