Katern

Eindelijk de Europese titel voor fietsenmaker uit Nieuwegein

Eindelijk is het de fietsenmaker uit Nieuwegein gelukt om de Europese titel Hoge Bi binnen te slepen. Arie Liefhebber heeft een fietsenwinkel op winkelcentrum Muntplein en werd twee jaar geleden derde tijdens het EK. Dit jaar was hij de sterkste van het deelnemersveld in het Tsjechiesche Brno.

Het parcours van bijna 50 km lang legde de Nieuwegeinse fietsenmaker af met een snelheid van 33 km per uur. Liefhebber was zo sterk dat hij de zevenvoudig Wereld Kampioen Josef Zimovčák, die een thuiswedstrijd reed, al snel achter zich lief.

Arie Liefhebber: ‘Ik ben zo blij met deze titel. En dat ik juist hier heb gewonnen in Tsjechië, het thuisland van de Wereld Kampioen geeft deze medaille extra glans. Ik voelde mij sterk en de benen waren eer goed. Eindelijk eerste!’

Eerder dit jaar was Arie Liefhebber ook al de snelste tijdens de Penny Farthing race in Eastbourne (Engeland). Daar versloeg Liefhebber zijn grote concurrenten Eric Daguin (Frankrijk) die tweede werd en Joff Summerfield (Engeland) die derde werd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren