Eindelijk … … … … en de kwestie van het geheugenverlies

“Eindelijk hekken” hebben we de afgelopen weken kunnen lezen in een van onze huis-aan-huisbladen en zelfs tot tweemaal toe in de regionale bijlage van een landelijk dagblad. Het college heeft besloten om hekken te gaan plaatsen rond elk schoolgebouw om zo vernielingen tegen te gaan. En daarmee ook de kosten, want de schade, die deze vernielingen met zich mee brengen, rijzen de pan uit, zo kunnen we lezen. Het college in actie! Bravo, zo vinden wij als VVD.
 
Wat we ook kunnen lezen, is dat er een succesvolle proef met hekken is geweest, dat de resultaten verbluffend goed zijn geweest, maar dat de gemeenteraad het geen goede zaak heeft gevonden om hekken rond de scholen te zetten. Hier zijn we dan aangeland bij het tweede deel van de titel van dit artikel: de kwestie van het geheugenverlies.

De fractie van de VVD vindt dat de school een voorbeeldrol vervult in het leven van onze kinderen. Dit betekent dat wij er voor moeten zorgen dat de kinderen ook terecht kunnen in een voorbeeldomgeving, dus zonder ingegooide ramen, gebroken glas, ondergekalkte muren en dergelijke. De VVD verkondigt al bijna tien jaar dat hekken rond scholen noodzakelijk zijn om vernielingen te voorkomen en de kosten, die deze schade met zich meebrengt, sterk te verminderen. Wij hebben zelfs bij de behandeling van de Najaarsnota 2005 een motie ingediend, welke het college opdraagt om vaart te zetten achter ‘hekken rond scholen’ en vóór de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2006) te komen met een plan van aanpak en een pilot-project te starten. Het overgrote deel van de raad heeft ons daarbij gesteund. Ook hebben wij ons sterk gemaakt om ‘hekken rond scholen’ in het collegeakkoord te krijgen en zelfs in ‘de eerste slag’ van het college.

Vorige maand nog heb ik schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van een open brief van een aantal bewoners de de wijk Fokkesteeg, waarin zij hun verbazing uiten over de gang van zaken in hun buurt tijdens de jaarwisseling, met name rond de Zuiderkroonschool en de vernielingen die jonge vandalen daar hebben aangericht. Wij hebben bij deze gelegenheid het college nogmaals opgeroepen om vaart te zetten achter het project ‘hekken rond scholen’.

Wie de betreffende leden van de schrijvende pers heeft geïnformeerd over de ‘onwil’ van de gemeenteraad, heeft mijns inziens toch een beetje last van geheugenverlies, gezien het bovenstaande. Het college heeft niet iets nieuws bedacht, het voert eindelijk slechts een eerder door ons ingediende motie uit. Hoewel, hekken van een meter hoog, welke vandaal laat zich hier door tegenhouden? Die zullen toch zeker rond de twee meter moeten zijn? En wanneer gaat het nu eindelijk allemaal gebeuren? De schooldirecteuren mogen dan, volgens de bladen, blij zijn met ‘hekken rond scholen’, maar volgens ons is het niet meer dan de bekende ‘dooie mus’.

Henk Satijn11 februari 2007

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk