Eerste zwerfvuilopruimactie Galecop een groot succes

Zaterdag 26 november jl. was er een opruimactie om de wijk Galecop zwerfafvalvrij te maken. Deze opruimactie was een initiatief van wijkbewoonster Debbie van Rooijen en stichting No Plastic Runner uit IJsselstein.

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen hadden ze posters laten drukken en opgehangen in de wijk, berichten op social media en mond op mond reclame gemaakt voor deze activiteit. Ook De Digitale Stad Nieuwegein ondersteunde de actie, die zelf kantoor houdt in de wijk. En met succes, want uiteindelijk waren er 20 mensen op komen draven van jong tot oud. ‘Een hele mooie opkomst voor een eerste gezamenlijke opruimactie in de wijk’ aldus Debbie van Rooijen.

Na een inleidend praatje van No Plastic Runner Eric Wierstra en koffie en koek voor de deelnemers, werden zij verdeeld over drie groepen en gingen zij met knijper en een vuilniszak de wijk in. Na twee uur zwerfafval opruimen, complimenten ontvangen van inwoners en gezelligheid kwamen ze vol beladen terug bij de Galecopperboog. Iedereen was enthousiast en zeer nieuwsgierig hoeveel er in totaal opgehaald was met z’n allen.

‘Onder het genot van een drankje werd alles gewogen en uiteindelijk bleek er 77,56 kilo aan zwerfafval te zijn opgehaald. Een prachtig resultaat, wat Galecop een stuk schoner heeft gemaakt en we hopen dat iedereen vanaf nu alles keurig in de vuilnisbak gooit’ aldus Eric Eric Wierstra.

In het voorjaar zullen de initiatiefnemers nogmaals een opruimactie organiseren en hopen op nog meer opruimers en minder afval. ‘Opruimers bedankt en ook een speciale dank aan de Galecopperboog voor de gastvrijheid en de Jumbo voor een mooie geldelijke bijdrage voor stichting No Plastic Runner!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk