Katern

Tafeltennisters Vreeswijk houden alle punten in Nieuwegein

Dit weekend werd er in vele accomodaties weer tafeltennis in competitieverband gespeeld. Het tafeltennis seizoen is weer begonnen. Ook de eredivisieteams kwamen in actie, zoals de dames van Tafeltennisvereniging Vreeswijk.

De eredivisie begint met een groepsfase van acht teams. In de eerste helft van de groepsfase kunnen de beste vier teams zich plaatsen voor het Final Four evenement in december. Dan gaat de competitie verder met de returnwedstrijden in het voorjaar, richting de play offs voor het landskampioenschap en de play downs voor de degradatiewedstrijden.

Het eredivisie damesteam van VTV/Jinbu Europe speelde zondag onder leiding van verdedigster en teamcaptain Dong Li en met de aanvalsters Sanne de Hoop en Emine Ernst. Ze namen het op tegen HSC/HET-IT Taverzo uit Zoetermeer.

VTV/Jinbu Europe bereikte in het vorige seizoen de eredivisiefinale. Alleen de wedstrijd om het landskampioenschap ging verloren. Ook HSC/HET-IT Taverzo boekte veel successen in het vorige seizoen. Dit team won het kampioenschap in de eerste divisie. In dit team speelden zondag Renske van Bruchem, Priscilla Loesberg en Romy Vastenburg.

De eerste drie wedstrijden voor de pauze gingen zonder gameverlies naar het team van VTV/Jinbu Europe. De kraker kwam direct daarna in de wedstrijd tussen Sanne de Hoop en Renske van Bruchem. Deze linkshandige aanvalster bleef na twee verloren games onbevangen doorspelen en bracht de wedstrijd via twee gewonnen games weer in evenwicht. In de beslissende vijfde game kwam Sanne de Hoop op voorsprong en die gaf ze niet meer uit handen. Emine Ernst en Dong Li maakten de 6-0 winst compleet.

Met dank aan Tafeltennis Primeur. Foto: De trainer, Sanne de Hoop Dong Li en Emine Ernst

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren