Eerste Upward Bound student haalt diploma

De eerste Upward Bound student, Nathanael Newaka, slaagt aan de Universiteit van Namibië. Nathanael’s ouders konden de studiekosten niet opbrengen en de Werkgroep Rundu uit Nieuwegein kon bijspringen dankzij een aantal donaties. Hij heeft de studie aan de Universiteit van Namibië in Windhoek in 4 jaar afgemaakt en is de eerste door Nieuwegein in het kader van de stedenband met Rundu gesponsorde student in het programma Upward Bound. Nu heeft hij een baan als geschiedenisleraar in de onderbouw van de Alphaschool in Kunene.

In het programma Upward Bound worden kinderen en jongeren in Rundu gesponsord door Nieuwegeinse bedrijven, instellingen en individuen. Meestal gaat het om kwetsbare kinderen van straatarme ouders die onvoldoende inkomen hebben voor maaltijden en/of schooluniform en/of schoolgeld. Al voor 70 euro per jaar kan een dergelijk kind de basisschool bezoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren