Katern

Eerste team JSV verpletterd DTA Fortius met 5-1

Zaterdag 1 juni jl. speelde het eerste team van JSV thuis tegen DTA Fortius. Waar het normaal bij de lunch voor de wedstrijd een drukke boel is daar eten de meesten nu in stilte, en lang niet alles op. Het is een finale tegen DTA Fortius en het is erop of eronder met de spanning er vol op.

De wedstrijd begint op Sportpark Galecop rustig met wederzijds aftasten. Twee voor elkaar onbekende teams zijn zoekende. Merouan Azzarouali heeft de meeste drive deze zaterdag en weet zichzelf in de 10e minuut knap vrij te spelen en scoort in de verre hoek. En een kwartier later doet hij hetzelfde maar nu van rechts. Met een droge knal in de verre hoek passeert hij de keeper van de tegenstander uit Amsterdam. Maar 10 minuten later is daar zowaar een speldenprik van de Amsterdammers en staat het plots 2-1.

JSV wankelde even, maar herpakte zich weer snel en scoorde vlak voor rust de 3-1. In de rust was er vertrouwen in de kleedkamer van JSV, en bulderde de coach van DTA Fortius dat het een lust was. Toch had zijn uitbarsting niet de door hem gewenste uitwerking op zijn team, want ook na rust was er weinig overtuiging in het spel van de tegenstander. JSV behield de controle en de individuele kwaliteiten van de spelers van Fortius maakten het nog geen team.

In de 75 minuut zet Kevin Kap samen met Amin Darghal een pracht van een aanval op en Amin weet de bal op een presenteerblaadje voor de voeten van Kevin terug te leggen die hem met een vloeiende beweging over de keeper heen lepelt: 4-1, de wedstrijd is gespeeld.

JSV wisselt door en de ingekomen Anas Benziza weet de ver uit zijn doel gekomen keeper van Fortius met een lepe boogbal te verslaan en scoort eindelijk zijn eerste doelpunt in JSV 1, en zet daarmee het team uit Nieuwegein op een 5-1 voorsprong. Niet veel later is de wedstrijd gedaan en kan het team zich gereed maken voor de uitwedstrijd komend weekend tegen Vriendenschaar.

Het belooft een zware pot te worden met veel publiek, dus ja, ook daar heeft JSV de 12e man weer hard nodig! De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Terweijde in Culemborg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk