Eerste opgeleide Nieuwegeinse pizzabakkers

Afgelopen maandag 11 maart 2019 ontvingen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK 030. Dit is uniek voor Nederland en voor de Italiaanse horeca. Dok 030 is ook één van de winnaars van de Challenge ‘Nieuwegein@work” die in 2018 is gehouden. Tijdens deze Challenge zijn enthousiaste ondernemers gevraagd om met innovatieve ideeën te komen om mensen aan een passende plek te helpen op de arbeidsmarkt. Van arbeidsmatige dagbesteding tot participatieplekken en van beschut werk tot garantiebanen. Een plek waar iedereen meedraait in de maatschappij, waar er naar vermogen kan worden meegedaan en waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Vijftien ondernemers hebben een plan ingediend bij de gemeente. Daar zijn twee winnaars uit voorgekomen.

DOK 030
DOK 030 (Dromen, Ondernemen, Krachten bundelen) is de coöperatie van sociaal ondernemers die ondernemende mensen in Overvecht en omgeving verder helpt met de ontwikkeling van hun carrière als ondernemer of werknemer. Het idee van DOK 030 is om mensen die werkloos zijn op te leiden tot pizzabakker en hen toe leiden naar een baan. Er is hier specifiek voor gekozen, omdat hier in de regio veel vraag naar is en het moeilijk is geschikt personeel te vinden. Van de 10 pizzabakkers die nu een opleiding hebben afgerond zijn er twee deelnemers uit Nieuwegein.

Erkende opleiding
De opleiding pizaiolo (pizzabakker) is landelijk erkend door Stichting Vakbekwaamheid Horeca en daarmee heeft het ambachtelijk vak van pizzabakker een landelijk erkende status gekregen. Vanaf 2016 voert DOK 030 het opleidingstraject uit. Het resultaat van deze unieke samenwerking is een brede horeca opleiding, waarbij veel aandacht is voor productkennis, snij- en bereidingstechnieken en HACCP (Bedrijfs- en persoonlijke hygiëne) met als specialisatie de Italiaanse horeca (pizza en pasta). Omdat er veel aandacht besteed wordt aan de Nederlandse taal, is deze opleiding ook zeer geschikt voor anderstaligen en nieuwkomers.

Meer informatie
Voor de realisatie van het project ‘Pizzaiolo met baangarantie’ is subsidie verleend door Instituut GAK, Nieuwegein@Work, Rabobank Utrecht en het Wijkbureau Overvecht van de gemeente Utrecht. Het project wordt landelijk uitgevoerd. Werkgevers die op zoek zijn naar pizzabakkers en belangstellenden voor de opleiding kunnen zich aanmelden op: www.italiaanshoreca.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren