Eerste kinderzwerfboekstation in Nieuwegein

In Nieuwegein is het eerste ‘kinderzwerfboekstation’ geopend! Het kastje met kinderzwerfboeken is te vinden op Zirkoondrift 12 aan de Noordstedeweg. Kinderzwerfboek is een belangrijk project van Nationaal Fonds Kinderhulp, dat zich inzet voor kinderen die in armoede leven. Nog steeds verlaat in Nederland 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Vaak gaat het om kinderen die in armoede opgroeien.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboekstations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, natuurlijk kunnen er ook boeken zonder sticker in het kastje worden geplaatst aan de Zirkoondrift 12 in Nieuwegein. Meer informatie aan te vragen via e-mail: kinderzwerfboeknieuwegein@outlook.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!