Katern

Eerste jeugdcircuit schoonspringen te Amersfoort

Afgelopen zaterdag zaterdag was de eerste schoonspringwedstrijd van het jeugdcircuit in Amersfoort. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam met 11 springers deel aan deze wedstrijd. In de jongste groep (10 jaar en jonger) was er een goede 4de plaats voor Ivie Bakker. Bij de jongens was er een zilveren medaille voor Jaydon Man.

In de groep 11/12/13 jaar was er een zilveren medaille bij de meisjes voor Minte Bos. Bij de jongens won Mike Hoogendam de gouden medaille, brons was er voor Mischa Dijkstra. In de groep 16/17/18 jaar was er een zilveren medaille voor Stanley Grijpink en het brons was voor Jonathan Monderman.

Door deze goede resultaten staat Aquarijn met 79 punten op de tweede plaats in het verenigingsklassement. De Dolfijn Amsterdam staat op de eerste plaats met 83 punten. PSV Eindhoven staat op de derde plaats met 48 punten. De volgende wedstrijd is op 12 maart in Eindhoven.

Op woensdag 2 maart vertrekt Matthew Hibbert met teamNL naar Stockholm in Zweden om deel te nemen aan de Gamma Cup. De ploeg bestaat uit 3 springers en de bondscoach Ramon de Meijer (oud-springer van Aquarijn) zal de springers begeleiden. Matthew is nu 16 jaar en zal voor het eerst op dit niveau deelnemen in de A-groep (16/17/18 jaar). Hij gaat de 1 meter en de 3 meter springen. Op beide onderdelen springt hij 10 sprongen. Hij zal zijn nieuwe programma gaan tonen, met onder andere een 3,5 salto voorover op de 3 meter plank!

Matthew Hibbert

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren