Katern

Communiceren met je puber op het Oosterlicht

De ouderraad van het Oosterlicht College organiseerde op donderdagavond een thema-avond “communiceren met je puber”. De aula raakte al snel gevuld met zeer veel ouders van leerlingen van zowel de vestiging in Nieuwegein als Vianen.

De theatergroep Playback zag in de enorme opkomst van rond de 250 ouders een uitdaging. Normaal zien zij niet zoveel belangstellenden op dit soort thema-avonden. Deze theatergroep maakt interactief theater voor leerlingen en ouders in het hele land. Zij hebben met meer dan 100.000 jongeren gesproken in de afgelopen jaren over actuele en moeilijk bespreekbare thema’s.

Acteurs van Playback speelden eerst een aantal scenes, waarin problemen voorgesteld werden als “de puberdochter van 16 wil een feest organiseren, met bier!”, “moeder probeert puberzoon achter zijn computer vandaag te krijgen”, “dochter draagt verkeerde kleding”, “bloot filmpje van dochter verschijnt op social media”, “je dochter heeft alcohol gedronken”, “je kind is dronken”.

Daarna ging de woordvoerster van Playback in discussie met het publiek. Welke moeder deed het slecht, volgens het publiek. Wat zou je beter doen? Er kwamen veel suggesties. Tenslotte werd het publiek gevraagd op het toneel het beter te doen. De ouder leefde zich in in de wereld van de puber en er kwam contact! Levellen is het sleutelwoord, je inleven in je kind. Het was jammer dat na anderhalf uur de voorstelling was afgelopen. Hoe hilarisch het ook was, ouders herkenden in veel gevallen wel hun kind.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk