Eerste foto’s Koninginnedag Nieuwegein

Willem Alexander is Koning en Maxima Koningin. 30 April was een speciale dag, ook in Nieuwegein. In Nieuwegein werd op drie plekken Koninginnedag gevierd. Voor het eerst werd een kleedjesmarkt gehouden op het Stadshuisplein in de binnenstad van Nieuwegein en was Koninginnedag de hele dag live te volgen op ons internet-kanaal. De komende uitzending, iets heel anders, is de Dodenherdenking op 4 mei aanstaande aan de Nedereindseweg.

De kleedjesmarkten kwamen langzaam op gang, dit vanwege de televisie uitzending in de morgen. De drukte nam toe in de loop van de middag. In Vreeswijk was het zoals altijd bijzonder druk. Op het Stadshuisplein moesten de mensen wennen aan de plek maar werd toch nog een gezellige middag. De Vlaamsemarkt op het Muntplein moest het dit jaar doen met minder aanloop. Onze fotograaf Arend Bloemink maakte enkele foto’s. Heeft u foto’s van Koninginnedag in Nieuwegein e-mail deze dan naar onze redactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren