Eerste eetbare lollystokje ter wereld binnenkort gemaakt in Nieuwegein

De 29-jarige Laura Melenhorst uit Amsterdam werkt aan het binnenhalen van 500.000 euro aan funding. Dit doet ze voor haar eigen duurzame lollymerk SUCKERS. Suikervrije lolly’s, gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen en volledig gericht op de festivalbranche. Haar lollyfabriek wordt gebouwd in Nieuwegein, waar ook ‘s werelds eerste eetbare lollystokje geproduceerd zal worden. Medio augustus zal ze haar fabriek openen in een pand op het terrein van de oude Persilfabriek in Nieuwegein.

De Willy Wonka van de lolly’s
Laura’s ambities zijn groot, met de funding van 500.000 euro gaat ze niet alleen haar eigen productielijn inkopen, maar er komt ook een documentaire over deze bijzondere ondernemersreis. Slechts 0,7% van het venture capital in 2022 werd toebedeeld aan vrouwen. “Ik merk dat ik andere vragen krijg, waarbij ik veel twijfels moet wegnemen bij investeerders. Uit onderzoek blijkt dat mannen meer groeivragen krijgen. Maar mijn droom is groot, dus ik laat mij niet tegenhouden. Ik wil de Willy Wonka van de lolly’s worden”, aldus Laura.

SUCKERS lolly’s zijn niet zomaar lolly’s. Ze hebben een unieke smaak die nog nooit eerder is gezien in de snoepwereld die je, ook letterlijk, doen dansen: mango-passievrucht, watermeloen-munt en zure kersen.

“De magie van SUCKERS zit echter in meer dan alleen de smaak: het gaat om de ervaring van verwondering en speelsheid, allemaal binnen de grenzen van duurzaamheid”, vervolgt Laura enthousiast.

SUCKERS
SUCKERS staat voor magie, verwondering en spelen. Maar dan wel op een duurzame manier. Dankzij Laura’s visie op onder andere de wrappers en stokjes bespaart ze met haar lolly’s ruim 1050 kilo plastic aan zwerfafval per jaar. Dat is een essentiële stap voorwaarts, gezien een gemiddelde festivalbezoeker ongeveer 2 kilo afval per dag produceert. En dat Laura buiten de gebaande paden durft te treden bewijst het feit dat ze werelds eerste eetbare lollystokje heeft ontwikkeld. Toen het eetbare stokje nog slechts een idee was kreeg ze voornamelijk te horen dat het niet mogelijk was. En nu, een jaar later, gaat ze haar eigen eetbare stokjes produceren voor SUCKERS.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk