Jongen spuit vrouw bijtende vloeistof in gezicht

Op de Halsterweide heeft een 66-jarige vrouw dinsdagavond 13 december een onbekende vloeistof in haar gezicht gespoten gekregen. Ze moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis. De politie zoekt de dader en roept getuigen op zich te melden.

De Nieuwegeinse vrouw liep avond rond 19.45 uur over het fietspad aan de Halsterweide in de richting van de Kafmolenweide. Een vijftal jongens kwamen haar tegemoet lopen. De jongens liepen met zijn drieën en met zijn tweeën naast elkaar. Toen de vrouw het tweetal passeerde, zei een van hen haar gedag. Ze beantwoorde de groet. Vervolgens zag de vrouw dat de jongen een soort plantenspuit in zijn handen heeft en haar een vloeistof in haar gezicht spoot of gooide. Vrijwel direct daarna kreeg ze een brandend gevoel in haar gezicht en ogen.

Het slachtoffer is meteen naar huis gegaan en probeerde de vloeistof met water uit te wassen, maar dat minderde de pijn niet. Ze bezoekt woensdag een oogspecialist. Het is nog niet bekend of het slachtoffer blijvend letsel heeft opgelopen.

De verdachte die de bijtende vloeistof gooide of spoot is een lichtgetinte jongen, van ongeveer 14 jaar, met kort zwart krullend haar, bruine ogen en donkere wenkbrauwen. Hij droeg een grijs vest met capuchon, donkergrijze trainingsbroek en lichte sneakers.

De politie vraagt getuigen van de mishandeling en mensen die menen de verdachte te (her-)kennen om contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk