Eerste editie Nieuwegein Quiz geannuleerd

De organisatie van de Nieuwegein Quiz heeft vanmiddag besloten om de eerste editie niet door te laten gaan vanwege het Coronavirus. ‘In overleg met de gemeente Nieuwegein is besloten dat De Nieuwegein Quiz vanavond NIET doorgaat. Wij volgen hiermee de oproep van premier Rutte van vanmiddag’ aldus René Hansen, één van de initiatiefnemers van deze inspirerende en leerzame avond met vragen over al wat Nieuwegein was, is en wordt.

Hansen: ‘Wij schuiven de Nieuwegein Quiz door naar een toekomstige datum.’ Deelnemers die zich hebben aangemeld voor deze eerste editie van de Nieuwegein Quiz zullen persoonlijk op de hoogte worden gesteld. Het inschrijfgeld blijft staan, deelnemers die zich hebben aangemeld krijgen een persoonlijk bericht ook wanneer de nieuwe datum bekend is.

Landelijke maatregel
Alle werknemers in Nederland moeten zoveel mogelijk thuiswerken en hun werktijden spreiden. Mensen die klachten hebben die op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen moeten thuisblijven. Evenementen voor meer dan honderd personen – bijvoorbeeld wedstrijden, voorstellingen en exposities in musea – worden afgelast. Kwetsbare groepen moeten op dit moment zo min mogelijk bezoek ontvangen.

Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg vanmiddag bekendgemaakt. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 31 maart. De aankondiging volgt op een crisisberaad van ministers die bij de aanpak van het coronavirus betrokken zijn. Daarbij heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de bewindslieden bijgepraat over de meest recente cijfers.

Scholen
Scholen hoeven op dit moment nog niet te sluiten. De maatschappelijke gevolgen zouden hierdoor te groot zijn, omdat ook ouders dan thuis moeten blijven. Minister-president Mark Rutte zei dat hij begrijpt dat leerkrachten zich zorgen maken. Scholen sluiten zou echter maar weinig bijdragen aan de inspanningen om de verspreiding van het virus te beperken, ook omdat kinderen geen belangrijke risicogroep vormen, aldus de premier. Hij wijst ook op grote maatschappelijke gevolgen als scholen wel dicht zouden gaan. Hogescholen en Universiteiten wordt geadviseerd hun hoorcolleges zo veel mogelijk online aan te bieden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren