Eerste ‘Circulaire Safari’ vindt plaats in Nieuwegein

Om herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk en vaak vis je achter het net. Daarom organiseert Insert een ‘Circulaire Safari’ samen met Woonin (fusie-organisatie tussen Viveste en Mitros), Ingenieursbureau BOOT & BNI. Deze eerste ‘Circulaire Safari’ wordt donderdag 13 april gehouden in het kantoorpand aan de Zadelstede 1-10 in de binnenstad van Nieuwegein.

‘Voor Woonin is dit een manier om bij te dragen aan circulariteit, zonder veel bijkomende kosten. Voor afnemers is de safari ideaal, omdat de materialen wel gereserveerd, maar niet direct afgenomen hoeven te worden’ aldus de organisatoren.

Een simpel concept
Het concept van een circulaire safari is simpel. Je struint door het kantoorpand aan de Zadelstede 1-10 dat binnenkort gesloopt of gedemonteerd gaat worden. Via een speciale app kun je met een foto aangeven welke materialen of producten je graag wilt hebben. Insert zorgt er vervolgens voor dat de sloper deze materialen netjes demonteert zodat jij ze kunt gebruiken in een nieuw project. Inmiddels hebben al 40 partijen zich aangemeld om morgen te kijken of er wat voor hun gading bij zit. Zij hebben inmiddels de be nodigde app op hun mobieltje geïnstalleerd. Wil je je nog aanmelden? Dan kan dat alleen nog vandaag.

Locatie Zadelstede Nieuwegein
Het kantoorpand aan de Zadelstede in Nieuwegein is van Woonin en stamt uit 1983 en wordt in augustus dit jaar gesloopt. Dit pand heeft hoogwaardige inbouwpakketten. Met een oppervlakte BVO van bijna 8500 m2 verdeelt over 5 verdiepingen zijn er heel veel materialen beschikbaar die goed bruikbaar zijn in nieuwe projecten. Het gaat niet alleen om inrichting zoals meubilair, maar ook bouwmaterialen, installatiemateriaal en nog veel meer.

Samenwerking
Met deze samenwerking tussen Insert, Woonin, BOOT en BNI willen we circulariteit op de kaart zetten om de cirkel rond te maken. Samen brengen we het circulaire gedachtegoed onder de aandacht bij de volledige keten, van zowel aannemers, slopers als (interieur)architecten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk