Een valse start voor JSV tegen het IJsselsteinse IJFC

Hoewel Marrakesh een prima start had gegeven aan het nieuwe jaar voor het eerste team van JSV, bleek in de aanloop naar IJFC niet iedereen even fris te zijn. Wat griep en verkoudheid had gedurende de week de selectie uit Nieuwegein behoorlijk geraakt. Desondanks hadden de spelers er alle hoop in dat deze wedstrijd tot een goed einde zou leiden. De start was echter gewoon niet goed en daar werd dan ook direct de basis op sportpark Groenvliet in IJsselstein voor het 2-0 verlies gelegd.

Ondanks een wat versterkte verdediging liep IJFC uit IJsselstein er met groot gemak doorheen en dat leidde al snel tot een ongelukkige actie van Matthijs van Nieuwkerk die de in Marrakesh geblesseerd geraakte Tom van der Wulp mocht vervangen. Matthijs was net te laat om de bal voor de aanvaller van IJFC weg te tikken en raakte dus ook de speler. Penalty. Die werd door IJFC goed benut. Nog geen 10 minuten later lag de 2-0 ook achter Matthijs en liep IJFC door de verdediging van JSV heen alsof ze er niet stonden.

De trainer greep al voor rust in en wisselde twee spelers voor meer aanvallende kracht, maar gaf bij zijn donderspeech in de rust al aan dat zij het slachtoffer waren van het spel van het hele team. De omzettingen resulteerden wel in een gelijker spelbeeld, maar het was daarbij ook veelzeggend dat de aanvallers ondanks een aantal goede kansen de bal er maar niet in kregen. Dat werden dus niet de beoogde 3 punten in de tas, maar een flinke kater.

De komende wedstrijden tegen Lopik en Delta Sport zijn dan ook cruciaal om de aansluiting in de middenmoot te behouden.