Een unieke belevenis: ‘Kaarslicht in Vreeswijk’

Op woensdag 18 december aanstaande tussen 19.00 uur en 22.00 uur is Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. Een unieke belevenis. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes.

Lampionnenoptocht
Loopt u ook mee langs de sfeervolle straten met de lampionnenoptocht tijdens Kaarslicht in Vreeswijk? Stipt om 18.00 uur start de optocht met de Kerstman in de arrenslee voorop. De stoet start vanaf de Willem Alexanderschool op de Koninginnenlaan. De lampionnenoptocht is een mooie wandeltocht in kerstsfeer. Halverwege de stoet met kinderen loopt een orkest in Dickensstijl mee. De optocht duurt ongeveer een half uur en aan het einde staat er warme chocolademelk klaar voor de kinderen.

Gezellig samen naar de kerstmarkt
De kerstboom is opgetuigd, lekker eten met familie en vrienden, kaarsjes aan… Vindt u kerst ook de gezelligste tijd van het jaar? Kom dan naar de kerstmarkt in Vreeswijk, deze staat op de Handelskade. De sfeerverlichting en de muziek doen de kerstsfeer als vanouds aanvoelen. U vindt er meer dan honderd kramen met een groot aanbod aan winter- en kerst gerelateerde artikelen en lekkers. De kerstmarkt is van 16.00 uur tot 22.00 uur te bezoeken.

Kerstsfeer proeven in het oude dorp
U kunt de kerstsfeer letterlijk en figuurlijk proeven. In het oude dorp vinden er meerdere activiteiten plaats. In het met kaarsjes verlichtte gebied vindt u de weg naar muziek en koren, de kerstwensboom, verlichte authentieke schepen, een echte vuurspuwer en nog veel meer. Om te voorkomen dat u geen hand meer voor ogen ziet, kunt u gebruikmaken van de digitale kaart die u van te voren kunt downloaden op u telefoon.

Sfeervol genieten!
Stap in een wereld van duizenden lichtjes en prachtig ingerichte etalages. Bij diverse horeca ondernemers kunt u terecht voor een heerlijk hapje of drankje. Kom genieten van de sfeer van deze bijzondere avond.

Wintertuin
Genieten van allerlei lekkers en al het moois wat kerst u te bieden heeft in de wintertuin van KNUS bij Ann en De STIJL Floral Design. Boven een vuurkorf marshmallows bereiden is zeker met kinderen een gezellige gebeurtenis! Geopend vanaf 17.00 uur.

Sfeervolle terrassen
Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk is het terras van Café Friends en The Good Food omgetoverd tot een verwarmd en sfeervol winterterras. Kom langs en proef de Vreeswijkse gastvrijheid en gezelligheid!

Volkskerstzang
Voor de 56e keer is er in de Barbarakerk is op woensdag 18 december 2019 om 19.00 uur een Volkskerstzang met als thema: “Licht verspreiden.” Aan deze dienst werken o.a. mee het Leger de Heils, De Cantorij van de Rank en Burgemeester Frans Backhuijs zal een openingswoord spreken.

Aansluitend is in deze kerk de kerststal tot 22:00 uur te bezichtigen, terwijl verschillende koren van 20.00 – 21.30 uur afwisselend in deze kerk zingen.

Levende kerststal
Een mooie kerststal hoort bij de warmte en het licht van het evenement Kaarslicht in Vreeswijk. Op het Raadhuisplein staat daarom wederom de kerststal met levende dieren zoals schapen, geiten, cavia’s en een kameel. Ook Jozef en Maria zijn aanwezig. Natuurlijk wordt er goed gelet op de huisvesting en verzorging van de dieren. Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk