Een nieuw seizoen nadert

Het is alweer bijna half januari, de tijd gaat snel. Ik kijk nog met veel plezier terug aan de feestdagen die we hier in Italië gevierd hebben. Hier vieren ze één kerstdag, dus zaterdag hebben we een gezellige dag gehad met vrienden uit Friesland. We hebben echt Hollands met kleine pannetjes ons eigen eten gebakken, ja gourmetten dus. Wel met lekkere Italiaanse prosecco en een goede rode barbera, dus het was een écht mengelmoesje. De zondag hebben we met dezelfde vrienden een heerlijke pranzo gehouden in een heel mooi dorpje dicht bij ons huis. Er is op culinair gebied zo ontzettend veel te beleven hier, dus keuze genoeg. De pranzo begon rond 12.00 uur en na 16.00 gingen we voldaan naar huis met maar één wens: uitbuiken.

Na zo’n middag eten en drinken heb je geen behoefte meer aan een avondmaaltijd. Dus zo rond 20.00 uur wat toastjes en andere kleine hapjes. Maar het was onvergetelijk. Oudjaar avond zijn we thuis gebleven. Er was zat te doen, maar we hadden er geen zin in. Ons eerste jaar in Italië hebben we de feestdagen in onze caravan gevierd, vorig jaar zijn we uit geweest, dus nu lekker thuis en om half twee lagen we al te ronken ………

En ik kijk ook terug op een roerig 2010. Ons tweede seizoen was een groot succes met lieve gasten, die we langs deze weg nog maar eens willen bedanken voor hun bezoek. Bijna op het eind van het seizoen brak ik mijn enkel en veranderde er een hoop in mijn leven. Kennis gemaakt met het gevoel hoe het is om niet zomaar ergens heen te kunnen. Eerst vragen of er trappen zijn (je wilt niet weten in hoeveel restaurants het toilet beneden via een trap te bereiken is). En dan kennis gemaakt met het leuke personeel in het ziekenhuis en hun eigenaardige werkwijze. En ik kijk terug op onze vriendschappen die hier zich verder ontwikkeld hebben, zowel de Nederlandse als de Italiaanse, ze zijn me steeds dierbaarder geworden.

Ons zwembad krijgt al vorm, de ijzeren panelen staan en nu ligt er ook al een gedeelte grind. Deze week komt de zwembadleverancier alle flexibele buizen neerleggen en dan zijn we weer een stapje verder. Ik moet wel zeggen dat we wel veel meer aanvragen krijgen dan vorig jaar, waarschijnlijk heeft dat te maken met de reclame van ons zwembad, wie zal het zeggen. En….er komen nog meer mensen voor de tweede keer, ik verheug me er zo op, maar ik moet nog even wachten. Dat is ook wel beter want er moet best nog wat gedaan worden. Een kleine greep uit de voorbereidingen die we nog moeten doen: onze parkeerplaatsen krijgen een betonnen vloer; de ijzeren trappen moeten weer geschilderd worden; veel nieuwe beplanting planten; mijn tweede poging om een eigen groentetuin aan te leggen; en dan nog een dagje naar Ikea voor nieuw bedlinnen, handdoeken, theedoeken en…… Zweedse balletjes (dat laatste is voor ons privé)

Afgelopen week was het een dag zo mooi weer, zonnig en toen……rook ik de lente, of toch niet. Ik denk dat ik nog even moet wachten, maar ik weet wel zeker dat wij eerder lente hebben dan jullie.

Tot de volgende keer ……

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren