Katern

Een home gym maken doe je met deze tips

Als het op sporten aankomt dan gaat het niet alleen om hoe we eruit zien, maar het moet ook ons zelfvertrouwen geven. Het gaat om hoe we ons voelen en hoe we onze gezondheid zien als een prioriteit. Helaas kun je tegenwoordig niet meer terecht bij een sportschool om hieraan te werken vanwege de pandemie. Om dan alsnog je oefeningen te kunnen doen kan het verstandig zijn om een kleine sportschool in je eigen woning te maken. Dit kun je doen met de onderstaande tips.

Kies de ruimte
First things first. Je moet namelijk beginnen met het beslissen waar je je home gym wilt creëren in je woning. Heb je een kamer die je helemaal niet gebruikt? Dit zou dan een goede optie zijn. Toch zijn er nog meer mogelijkheden. Zo zou je de sportschool ook in je garage of op zolder kunnen creëren als hier nog plek voor is. Heb je al deze ruimtelijke luxe helaas niet tot je beschikking? Het is dan mogelijk om een machine te plaatsen in je woon- of slaapkamer. Zo’n apparaat hoeft niet eens beslist, met een paar gewichten kom je al een heel eind.

Pas de ruimte aan
De kamer waarin je van plan bent om te gaan sporten moet een goede luchttoevoer hebben. Ook moet het veel licht bevatten. Het zal anders juist verstikkend en deprimerend aanvoelen, wat niet een ideale locatie is voor je work out. Heb je niet genoeg natuurlijk licht? Met behulp van LED-lampen kun je dit alsnog nabootsen. Ook planten kunnen dan handig zijn, dit zal het zuurstofniveau namelijk verhogen. Als er spullen staan in de ruimte die je mogelijk gaan afleiden tijdens het sporten dan is het verstandig om ze ergens anders neer te zetten. Spiegels zijn daarentegen juist nodig!

Koop de apparaten
Je bouwt natuurlijk geen echte sportschool. Je zult dan ook niet alles nodig hebben wat je in een echte gym hebt. Je zult juist zien dat de benodigdheden die je koopt relatief klein zijn en ook niet eens heel duur. Wil je focussen op je cardio? Dat kan bijvoorbeeld al door te touwtjespringen. Daarnaast zul je natuurlijk ook zeker dumbbells en kettlebells nodig hebben. Halterstangen kopen is bovendien zonder twijfel een goed plan. Als je dit doet dan moet halterschijven kopen ook zeker op je to-dolijstje staan. Zo krijgt je home gym al meer vorm.

Organiseer de sportschool
Als je een hele kamer tot je beschikking hebt dan hoef je alleen maar wat bestellingen te plaatsen en je uitrusting te ordenen. Toch heeft helaas niet iedereen deze luxe. Soms moet je juist echt improviseren om alsnog te kunnen sporten en zul je de gymspullen overal in je huis neer moeten zetten omdat je anders eigenlijk geen plek hebt. Het is in dit geval verstandig om alles wel goed op te bergen, dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van tassen. Daarnaast zou je ook opbergboxen aan kunnen schaffen waarin al je fitness spullen passen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!