Een hearing over de begroting 2003

In samenwerking met de raadsfractie heeft het bestuur van GroenLinks de plaatselijke maatschappelijke organisaties uitgenodigd voor een hearing op 30 oktober a.s., om zich samen met hen te buigen over de gemeentelijke begroting die op 12 november a.s. in de gemeenteraad zal worden behandeld. De vaststelling van de begroting is een belangrijk moment voor raadsleden, maar meer nog voor de bewoners van Nieuwegein. Want dan zal worden vastgesteld wat de gemeentelijke plannen zijn voor voor het volgende jaar en hoeveel geld daarvoor ter beschikking komt. Uiteraard kan, door in te spreken in de raads-commissies die de begrotingsbehandeling voorbereiden, de bevolking daar enige invloed op uitoefenen.

Een andere mogelijkheid voor maatschappelijke organisaties is om rechtstreeks met de fracties in gesprek te gaan, om hun wensen en ideeën aan hen voor te leggen. De raadsleden kunnen daar in hun voorbereiding van de algemene politie-ke beschouwingen dan mee rekening houden. GroenLinks wil die mogelijkheid bie-den.

Bestuur en gemeenteraadsfractie van GroenLinks Nieuwegein nodigen de maatschappelijke organisaties daarom uit voor een “hearing” over de gemeentebegroting 2003 op 30 oktober a.s. vanaf 20.00 uur in wijkcentrum De Brink aan de Parelduiker 13.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk