Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Nieuwegein!

Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in Nieuwegein. Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats.

Foto: Maarten J. Eykman

In 23 Nieuwegeinse huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.

Naast huiskamers hebben ook de lokale forten, buurthuizen en zorgwoningen en hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij Buurtkamer de Groote Hond trad Tuskhead op en bracht wijkgenoten bij elkaar.

Programmamaker Lara: ‘Ik heb het erg naar mijn zin gehad vandaag. De optredens die ik heb bezorgd waren druk en erg gezellig. Zo is er een nieuw stel komen wonen in een van de wijken en had de buurt uitgenodigd om langs te komen. Alle drie de speeltijden waren erg druk bezocht. Dit maakt Gluren bij de Buren echt een succes!’

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Harderwijk, Hengelo, Huissen, Leusden, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle. De aanmeldingen voor de Zomereditie openen half maart.

Heeft u leuke foto’s van dit event vandaag? Stuur ze dan naar onze redactie: redactie@pen.nl of via schrijf mee. Zet in het e-mailtje uw naam, waar gemaakt en dat ze door ons gebruikt mogen worden dan maken we ook een mooie pagina in onze wekelijkse krant. (deze is van afgelopen week) Klein verhaaltje erbij is ook leuk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk