Een autoverzekering regelen was nog nooit zo makkelijk

Tegenwoordig heeft in principe zo goed als elk huishouden een auto ter beschikking. Sommige gezinnen hebben zelfs meerdere auto’s op de oprit te staan. Hiervoor hebben ze een verzekering nodig, wat duur kan zijn. Autoverzekeringen vergelijken is dan ook een aanrader, zodat je kunt onderzoeken welke optie het beste is voor jou. Als je een bestelauto hebt dan kun je tevens bestelautoverzekeringen vergelijken.

Waarop wordt de premie van een autoverzekering gebaseerd?
Verzekeraars berekent de prijs van jouw autoverzekering op basis van verscheidene aspecten. Je moet bijvoorbeeld jouw postcode invullen, maar ook het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Bovendien zullen verzekeraars vragen naar jouw leeftijd, bij sommige bedrijven betalen jongeren en ouderen namelijk een toeslag. Daarnaast wordt gekeken naar de waarde van de auto die verzekerd moet worden.

De laatste aspecten waarop de verzekeraars de prijs baseren zijn de beveiliging van de auto en de accessoires in het voertuig. Al deze facetten samen worden gebruikt om de uiteindelijke premie van de autoverzekering te bepalen. Dit zal alsnog per verzekeraar verschillen, dus je kan dan kiezen voor de goedkoopste optie.

Welke verschillende autoverzekeringen zijn er?
De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van een autoverzekering is de dekking die je wilt. Hoe groter de dekking, hoe meer schade je vergoed krijgt en hoe duurder de verzekering zal zijn. Er zijn drie opties, namelijk WA, WA Plus en Allrisk. Je kan tevens de dekking vergroten door middel van aanvullende dekkingen. Allrisk is natuurlijk de uitgebreidste dekking die je kunt krijgen, terwijl je bij WA het minste vergoed krijgt. WA Plus zit hier tussen in. Elke autobezitter moet in Nederland sowieso een WA verzekering afsluiten, dit is verplicht.

Bij het kiezen voor de dekking is voornamelijk de leeftijd van de auto belangrijk. Is jouw auto ouder dan 8 jaar, dan is het beter om te kiezen voor een gewone WA dekking. Als je auto nog relatief nieuw is, dan is Allrisk de beste optie. Is de auto tussen 4 en 8 jaar oud, dan zul je waarschijnlijk voor WA Plus kiezen. Het is tevens goed om rekening te houden met waarvoor jij de auto gebruikt. Als je er volledig afhankelijk bent van jouw voertuig, dan is het zonder meer slim om een Allrisk vergoed af te sluiten. Hiermee zal veel schade vergoed worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren