Duurzame vernieuwing Rosarium City

Vanaf vandaag wordt het Rosarium aan de Schouwstede in de binnenstad van Nieuwegein opgeknapt. Een deel van de bestaande beplanting moest hiervoor plaatsmaken. City Nieuwegein vernieuwt graag op een duurzame manier. ‘Daarom boden we de planten afgelopen zaterdag gratis aan buurtbewoners aan’ aldus Tilleke Brand, omgevingsmanager City Nieuwegein tegenover onze videograaf Jos van Vogelpoel. Hij was er bij om bovenstaand videoverslag te maken.

Tijdens de tuinmarkt afgelopen zaterdag kwamen tientallen buurtbewoners planten halen om de eigen tuin mee te vergroenen. ‘Mooi hergebruik. Leuk voor de bewoners en goed voor het klimaat!’ aldus Tilleke Brand.

‘We willen van City de meest duurzame binnenstad van Nederland maken. Daarom denken we duurzaam in alles wat we doen. Een deel van de bestaande beplanting in het huidige Rosarium wordt weggehaald. Hier zitten goed bruikbare planten bij. Deze bieden we met plezier aan buurtbewoners aan. Vandaar dat we de tuinmarkt organiseren. De buurt mag de planten en struiken op zaterdag 25 februari gratis af komen halen en in hun eigen tuin of op hun balkon zetten. Zo maken we City groener, en verminderen we hittestress.’

In het nieuwe park komen een speeltuin, een half basketbalveld, rozen, groen, paden en verlichting. In de speeltuin komen schommels, een glijbaan met duikelrek, en een klimtoren. Allemaal met een natuurlijke uitstraling, door gebruik van hout. Het groen zorgt voor minder hittestress, het opnemen van water en het trekt insecten en vlinders aan.

Vanaf juni kunnen de bewoners genieten van een nieuw kleurrijk park met sport en spel mogelijkheden.

De belofte van City: het nieuwe leefritme van de stad
City is een binnenstad die vernieuwt en die zich aanpast aan de wensen en behoeftes van vandaag de dag. Met het oog op morgen. Zodat de bewoners die er nu wonen zich thuis blijven voelen tijdens de vernieuwing. En toekomstige bewoners geïnteresseerd zijn om in City te komen wonen. In alles wat we doen, in elke ontwikkeling die we oppakken, nemen we het leefritme van de bewoner als uitgangspunt. Het leefritme van morgen; in dit geval duurzaam en groen. De belofte van City Nieuwegein is vastgelegd in het City Manifest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk