Duurzame actie Wethouders op De Veldrakker

Op vrijdag 11 november, 11-11-11, vindt voor de 3e keer de Dag van de Duurzaamheid plaats; het grootste duurzaamheidsevenement ooit in Nederland. Wethouders, ouders en kinderen van Openbare Basisschool De Veldrakker in Nieuwegein beginnen de Dag van de Duurzaamheid met het praten over hoe we met elkaar en met de aarde moeten om gaan. Bedrijven, overheden, instellingen en particulieren organiseren op deze dag duizenden duurzame activiteiten. Meer dan 100.000 mensen doen met de Dag van de Duurzaamheid mee. Zij laten hiermee zien dat het tijd is het heft in eigen hand te nemen om met een grote maatschappelijke beweging samen een duurzame wereld te creëren.

De Veldrakker doet mee aan de landelijke voorleesactie waarbij wethouder van den Berg en wethouder Reusch samen met ouders zullen voorlezen uit het boek Mr Finney en de andere kant van het water van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma.

Aansluitend gaan de voorlezers met de kinderen aan de hand van thema’s uit het boek in gesprek over hoe we op een duurzame manier met de aarde om kunnen gaan. Vorig jaar deden zo’n 700 scholen mee; dit jaar worden 1000 basisscholen in heel Nederland verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk