Surinam Soul tijdens de komende ‘Stormy Monday’

Maandag 9 april is het weer ‘Stormy Monday’! Wederom staan de deuren van het theatercafé van DE KOM wijd open voor iedereen die wil spelen en improviseren of luisteren. Vanwege het grote succes in 2017 komt de uit Suriname afkomstige Ronald Snijders opnieuw een sessie leiden met als thema Surinam Soul.

Fluitist Ronald Snijders speelde met zijn bands, De Ronald Snijders band en De Ronald Snijders extended band en als fluitsolist op talrijke podia in binnenland en buitenland. Zo was hij onder andere op het North Sea Jazz Festival te Den Haag en Rotterdam

Surinam Soul
In zijn composities combineert Ronald Snijders duidelijk merkbaar de Surinaamse roots (onder andere kaseko- en kawinamuziek) met invloeden uit de jazz, funk, pop en wereldmuziek.

Ronald Snijders componeerde nieuwe Surinaamse kinderliedjes en bracht ze met traditionele Surinaamse liedjes uit op een drietal cd’s. Hij componeerde ook muziek in geheel andere stijlen waaronder Braziliaanse muziek, experimentele muziek, filmmuziek en Westers klassiek. Deze sessie zal in het teken staan van muziek met van oorsprong Surinaamse Roots.

Alle instrumentalisten, zangers zijn welkom tijdens ‘Stormy Monday’. De avond is gratis toegankelijk. De sessie begint om 19.30 uur zodat de jongere fluitisten ook mee kunnen doen. Ook toeschouwers/luisteraars zijn welkom, actief meedoen is niet noodzakelijk. Onder het genot van een drankje toekijken hoe een sessie gaat is ook een fijne manier om de maandagavond door te brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren