Duikeendtunnel open, verbijstering alom

De Duikeendtunnel gaat toch open, dat heeft burgemeester Backhuijs dinsdagavond aan het wijkplatform en omwonenden van de wijk de Doorslag medegedeeld. Wijkplatform, bewoners en PvdA zijn verbijsterd.

Dat de Duikeendtunnel gesloten moet blijven vindt eigenlijk iedereen, behalve een kleine meerderheid van de gemeenteraad. Onder aanvoering van de VVD hebben zij besloten dat de tunnel open moet, zonder extra geld voor toezicht. De burgemeester gaat dit besluit uitvoeren en de tunnel weer openstellen. Om overlast te bestrijden zal er extra toezicht van de politie zijn. Dat gaat ten koste van het oplossen van inbraken en overvallen. De PvdA vindt dit onacceptabel.

“Bij de omwonenden heerst boosheid en onbegrip. Het heeft jaren geduurd voordat de tunnel tijdelijk gesloten werd vanwege de onacceptabele overlast”, volgens PvdA raadslid Langerak. Tijdelijke sluiting heeft resultaat gehad in de directe omgeving van de tunnel, en dat zou nu permanent moeten worden. Totdat een meerderheid in de raad zich achter het VVD voorstel schaarde om de tunnel open te houden. Wat is de mening van omwonenden nog waard als een buurtenquête in grote meerderheid aangeeft dat de tunnel dicht kan.

Het resultaat zal zijn dat de bewoners de rekening gaan betalen. Bovendien zal er extra inzet van de politie nodig zijn om de overlast bij de Duikeendtunnel te bestrijden. Tijd die de politie dan niet kan besteden aan het oplossen van inbraken en overvallen. De PvdA zal de ontwikkelingen bij de Duikeendtunnel op de voet blijven volgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren