(Dubbel)portret van de week: ‘Wie verlangen er naar een stationspiano op Cityplaza?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week een dubbel portret met Christianne Maurer en Conny de Vries.

Arend Bloemink: ‘Het Portret van deze Week is weer eens een dubbelportret. Dit, omdat de voltallige crew van De Muziekstal (en zij vormt het Portret) bestaat uit twee mensen. Twee dames. Twee goedlachse dames. Twee muzikále dames. Twee dames die voor veel (heel jonge en inmiddels ook wat minder jonge) Nieuwegeiners geen onbekenden zullen zijn. Immers, het waren vaak déze dames die heel jonge Nieuwegeinertjes iets over muziek vertelden en ze daarin meenamen. En meenémen!’

‘Christianne en Conny. Ik tref ze bij mooi weer bij het MEC. Christianne is er al wanneer ik arriveer. Conny komt even later, maar uitstekend op tijd. Meteen beginnen de dames met het uitpakken en uitstallen van hun attributen: muziekinstrumentjes, knuffelbeesten, Klavertje Koe, gebreide (of waren het geborduurde) eieren… Kortom, een en al gezelligheid. Er wordt gespeeld, getokkeld, gezongen en gelachen. Geen wonder dat kinderen zich thuis voelen in de Muziekstal bij Conny en Christianne!’

Maak, op basis van de antwoorden die Christianne Maurer en Conny de Vries op de vijf (altijd dezelfde) vragen geven en de foto’s nader met hen en hun Muziekstal kennis.

Wie zijn jullie?
Wij zijn de Muziekstal. In oktober starten we met Muziek op Schootlessen voor kinderen van 1 tot 4 jaar en hun (groot)ouders: op donderdag met Christianne Maurer en Josefien Konijn, op vrijdag met Conny de Vries en Klavertje Koe. Wij hebben naast het conservatorium ook de opleiding Muziek Op Schoot gedaan en hebben ons daarmee gespecialiseerd in het geven van muzieklessen aan jonge kinderen tot vier jaar. We hebben een heel mooi plekje in Nieuwegein gevonden: het Milieu Educatie Centrum bij de kinderboerderij. Zingen met Josefien Konijn en Klavertje Koe tussen de dieren, over de dieren, wat wil je nog meer! Neem vooral ook een kijkje op onze website: www.demuziekstal.nl.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
Christianne: Ik geef pianoles in Houten en op zaterdag in Den Haag. In mijn pianopraktijk ligt het accent op jonge kinderen, kleuters die op gehoor hun eerste stappen aan de piano zetten. Daarnaast geef ik al bijna 20 jaar cursussen Muziek op schoot. Geweldig om steeds weer te zien dat muziek zo’n natuurlijke taal is.

Conny: heel veel ukelele spelen, volksmuziek maken met Tamarix, tekenen en componeren voor mijn muzikale prentenboek Klavertje Koe en natuurlijk muziekles geven aan kinderen vanaf nul jaar. Dat doe ik op kinderdagverblijven, muziekscholen en binnenkort ook in de Muziekstal.

Via studiedagen van Muziek op Schoot hebben we elkaar leren kennen. We geven ook samen voorstellingen voor peuters en kleuters waarbij we vaak een boek als uitgangspunt nemen. Voor de zomer hadden we een leuke voorstelling met het boek “ Het Maanconcert” in de bibliotheek in Nieuwegein. Ook de oudere kinderen deden vol overgave mee, muziek verbindt enorm.

Al jaren geven we cursussen Muziek op schoot buiten Nieuwegein, maar hoera, vanaf oktober kan het eindelijk in onze eigen woonplaats!

Hoe lang wonen jullie al in Nieuwegein?
We komen er nu achter dat we allebei bijna rond dezelfde tijd in Nieuwegein zijn komen wonen, zo’n 20 jaar geleden.

Wat vinden jullie van Nieuwegein?
Wij houden van de parken in Nieuwegein, wandelen er regelmatig en verbazen ons steeds weer over al het groen in Nieuwegein. De herfst is ons favoriete seizoen, met blaadjes, kastanjes, wind en regen liggen de ideeën voor een mooie muziekles voor het oprapen. Met de kinderboerderij, de natuurspeeltuin, de molen, het blote voeten pad zijn er veel buiten-activiteiten voor kinderen. En natuurlijk is er een prachtige bibliotheek en een bruisend theater met kindervoorstellingen!

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Het winkelcentrum is zo ontzettend goed opgeknapt, we missen eigenlijk maar 1 ding: een muziekwinkel! Waar je instrumenten en bladmuziek kunt kopen voor jong en oud. En een ‘stationspiano’ in City Plaza, dat zou leuk zijn.

One thought on “(Dubbel)portret van de week: ‘Wie verlangen er naar een stationspiano op Cityplaza?’

  1. Een stationspiano in Nieuwegein? Kom eens naar Clavis Piano’s in Nieuwegein. Wij kunnen vast wat regelen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren