Drukte tijdens eerste ‘APK-keuring’ voor 55 plussers in de bieb

Maandagmiddag 18 juni jl. vond er weer een PLUS-café plaats in de bibliotheek ‘De tweede verdieping.’ Het PLUS-café voor 55-plussers is een initiatief van én voor 55-plussers en vindt iedere maandagmiddag plaats. Deze keer was er een gezondheids-APK waar deelnemer hun conditie konden testen. Onze reporter Frans Evers en videograaf Jos van Vogelpoel waren ook aanwezig en spraken met enkele deelnemers.

Ruim 50 senioren kwamen op dit nieuwe gezondheidsaanbod van de bibliotheek af. Deelnemers konden gratis verschillende health checks laten doen van onder andere hun lenigheid, conditie en kracht, en hun cholesterol en bloedsuikerwaarden. Nieuwegeinse gezondheids-professionals van SportID, gezondheidscentrum De Roerdomp, Saltro en Healthy Progress voerden de tests uit en gaven voorlichting over onder andere de beweegnorm en beweegaanbod in de stad.

“Onze opzet van de gezondheids-APK was om mensen voor te lichten over het aanbod in hun stad en ze door te verwijzen”, aldus Colinda Olff, projectmedewerker Lokale Gezondheid bij de bibliotheek. “Deze taak past uitstekend bij de rol van de bibliotheek als verbindend element in de stad en informatiecentrum. Ontzettend leuk om te zien dat dit werkt en dat we mensen op deze manier attent kunnen maken op het aanbod van onze partners.” In de herfst zal een vervolg plaatsvinden van de gezondheids-APK.

Meer weten over het PLUS-café of zelf ook een keer meedoen? Of een idee voor het programma van het PLUS-café? Mail dan naar actie@detweedeverdieping.nu. Deelname aan het PLUS-café is gratis en duurt iedere maandag van 14.30 uur tot 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren