Katern

Drukte bij Recyclingstation aan Utrechthaven

Het is de laatste weken erg druk bij het Recyclingstation aan de Utrechthaven. Dit leidt af en toe tot ergernis bij de bezoekers. Vooral de laatste weekeinden stonden inwoners soms een uur met hun auto in de rij voordat ze hun spullen konden weggooien.

Vanwege het coronavirus met de anderhalve meter sociale afstand kunnen er maar vijf auto’s per keer op het Recyclingstation toegelaten worden. Dat zorgt voor veel vertraging. Zolang de maatregelen voor de bestrijding van het Coronavirus gelden, zal er niet veel veranderen aan deze situatie op het Recyclingstation.

Openingstijden
Maandag is het Recyclingstation open vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. Dinsdag tot en met zaterdag  vanaf 09.00 tot 16.00 uur. Als u in deze drukke periode na 15.00 uur komt, is de kans klein dat u nog aan de beurt komt. Houdt u er daarom rekening mee om op tijd te komen.

Meldingen grofvuil
‘U kunt een melding maken op de gemeentelijke website van grofvuil of zwerfvuil in uw buurt. Om er voor te zorgen dat de openbare ruimte in deze crisisperiode schoon, heel en veilig blijft, gaan we voorlopig extra ritten inzetten om het aangemelde grofvuil, zwerfvuil op te halen. Dat doen we in samenwerking met het Reinigingsbedrijf Midden Nederland RMN.’

Sla spullen tijdelijk op in uw schuur of kelder
‘We kunnen ons voorstellen dat u door het thuiszitten vanwege het coronavirus klusjes in huis zoekt. Een daarvan is het opruimen en wegdoen van spullen die u niet meer nodig heeft. In dat geval vragen we u om als het even kan deze spullen tijdelijk op te slaan in uw schuur, garagebox of op zolder.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk