Druk weekend voor schoonspringers Zwemvereniging Aquarijn

Op donderdag 29 februari jl. reisde coach Angelique de Vroome met acht schoonspringers af naar Zweden. Het team uit Nieuwegein nam daar deel aan de Gamma Cup 2024 in Stockholm. Zwemvereniging Aquarijn was uitermate succesvol op dit toernooi.

In de B-groep (14-15 jarigen) sprong Yuna Hulkenberg een goede 1 meter wedstrijd. Met een nieuw PR sprong ze zich naar de bronzen medaille. Tevens behaalde ze de norm voor TeamNL. Een prachtige prestatie! Op de 3 meter plank behaalde Yuna nogmaals een PR en een 5de plaats. Op de toren deed ze er nog een schepje bovenop. Ze behaalde hier een zilveren medaille.

In de A-groep (16-17-18 jarigen) liet Aiden een goede 1 meter wedstrijd zien. Met een nieuw PR scoorde ze een 10de plaats, netjes in de middenmoot. Ook op de 3 meter plank was er een PR voor haar en werd ze 11de.

Bij de jongens A was er voor Lars van Hilten op de 1 meter een 5de plaats. Op de 3 meter plank liet hij een serie mooie sprongen zien en scoorde voor het eerst 400 punten. Hij werd 6de. Op de toren laat Lars zien dat hij heel sterk kan landen en met een nieuw PR sprong hij zich naar de bronzen medaille. Daan Willemen had 10 goede sprongen op de 1 meter en werd 4de.Ook op de 3 meter liet hij een constante serie zien en werd nogmaals 4de.

Matthew Hibbert liet op de 1 meter zien mee te kunnen draaien bij de top van Europa. Met een zeer goede reeks sprongen behaalde hij de limiet voor de Europese Kampioenschappen voor junioren. Die worden in juli 2024 in Polen gehouden. Ook op de 3 meter plank draaide hij mee in de top 3 en won de bronzen medaille.

Bij de senioren was er op de 1 meter voor NIka Rakké een 6de plaats, Iris de Heer eindigde net achter haar op de 7de plaats. Voor Oona Abbema was er met een mooie score de 1ste plaats. Dat deed Oona nogmaals op de 3 meter, ook nu was er een gouden medaille voor haar, Iris werd 4de en Nica volgde daar vlak achter met een 5de plaats. De 18-jarige Iris de Heer was niet alleen als sporter bij dit toernooi. Ze was voor het eerst internationaal actief als jurylid. En dat deed ze goed. Zo was ze jurylid bij Lars, Daan en Matthew op de 1 meter en wist ze een onpartijdige houding te tonen.

Bij het synchroonspringen lieten Aiden en Nica mooie sprongen zien en dat leverde de 5de plaats op in een veld van 12 paren. Daan en Matthew werden 2de bij de jongens. Matthew was nog een keer synchroon partner en wel voor Oona. Samen lieten ze een prachtige reeks van 5 sprongen zien, waarvoor ze regelmatig 7s en 8en kregen en dat leverde de 1ste plaats op. ‘Dit was voor hen de eerste serieuze mix synchroon-wedstrijd en ze scoorden binnen 10 punten van de limiet voor de Europese Kampioenschappen, Een prachtige prestatie. In mei hebben ze een wedstrijd in Bergen, Noorwegen waar ze nog een kans hebben’ aldus coach Angelique de Vroome

NK Masters
Behalve in Zweden, waren er ook nog 4 schoonspringers actief op de NK Masters. Voor Kayra Asci was het de eerste keer dat hij mee mocht doen. Hij valt dit jaar voor het eerst in de categorie 19-24 jaar. Hij wist het goud te winnen op de 1 en de 3 mtr. Een mooie prestatie.

Nadja Wijngaarden sprong mee in de categorie 30-34 jaar en ook zij behaalde goud op de 1 en de 3 mtr. Tanja van Hassel en Iris Janssen springen mee in de categorie 35-39 jaar. Op de 1 mtr was er brons voor Tanja en ze werd 4de op de 3 meter. Op de toren wist ze nogmaals een bronzen medaille te halen. Iris behaalde de zilveren medaille op de 3 meter en op de toren was er goud, een mooie prestatie.

Bij het synchroonspringen behaalden Nadja en Tanja op de 3 meter de zilveren medaille. Kayra en Iris sprongen mix synchroon op de toren en werden op een prachtige manier de winnaar. Ze kregen zelfs 9s van de jury!

schoonspringen nk masters 2024

Angelique de Vroome: ‘Wat een gouden weekend voor het schoonspringen van Aquarijn. Met maar liefst 23 medailles, waarvan 15 gouden, keerden alle springers weer terug naar Nieuwegein.’