Hardleerse Nieuwegeiner raakt auto kwijt en krijgt diverse bekeuringen

In de nacht van donderdag op vrijdag 19 januari heeft de politie van Utrecht/Nieuwegein een hardleerse Nieuwegeiner aangehouden en zijn auto in beslaggenomen. Die nacht, rond 00.45 uur zag de politie van Utrecht in de binnenstad een personenauto rijden die opvallend verkeersgedrag vertoonde. Bij controle op het Janskerkhof bleek de 30-jarige bestuurder uit Nieuwegein niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek bleek dat de man in het verleden al diverse keren voor hetzelfde feit proces-verbaal had gekregen.

Omdat hij de auto had geparkeerd binnen het cameragebied van cameratoezicht Utrecht werd aan de Nieuwegeiner medegedeeld dat het beter was niet meer te gaan rijden omdat het dan zou worden vastgelegd op camera. De man gaf aan de stad in te gaan en niet meer te zullen gaan rijden. Rond 04.15 merkte cameratoezicht op dat de man mogelijk weer ging rijden met de auto. ‘Zo zou de man al een aantal keren naar de doorgaande weg zijn gelopen om links en rechts naar het verkeer te kijken en bukte hij volgens cameratoezicht steeds snel als er een politieauto voorbij reed op de Nobelstraat of het Janskerkhof’ aldus de politie.

‘Aangezien wij op een stapavond als donderdagnacht nogal vaak met politieauto’s voorbij rijden en wij de man voor een nieuwe bekeuring en een hernia wilden behoeden, besloten wij hem opnieuw aan te spreken. Wij hebben hem hierbij nogmaals de basisprincipes uitgelegd van een camera en vertelden hem dat wij hem konden zien bukken als er politie voorbij reed. De man beloofde ons opnieuw niet te gaan rijden.’

Rond 05.40 uur werden de politie opnieuw gebeld door cameratoezicht dat de man de auto had gestart en was weggereden. De politie: ‘Omdat wij op dat moment even geen collega’s dichtbij hadden, konden wij de man niet direct staande houden. Echter had de man ons eerder al gezegd waar hij naar toe moest in Nieuwegein dus zorgden wij dat er daar een ontvangstcomité voor hem klaar stond. Niet veel later zagen collega’s van Politie Nieuwegein de auto met gedoofde verlichting de betreffende straat in rijden waarop de man opnieuw staande werd gehouden.’

Tegen de man uit Nieuwegein is wederom proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en door een Hulpofficier van Justitie werd besloten dat zijn personenauto in beslag mocht worden genomen. Daarnaast heeft de man een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder verlichting!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk