Katern

Druk weekend voor schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn

Op zaterdag 24 november organiseerde zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein de landelijke Sinterklaaswedstrijd in zwembad Merwestein. Dit voor kinderen van 11 jaar en jonger. Van Aquarijn deden er maar liefst 19 springers mee. Verder waren er springers van De Dolfijn Amsterdam, MSV Zeemacht Den Helder, PSV Eindhoven, WVZ Zoetermeer en ZPC Amersfoort.

Bij de E-meisjes (9 jaar en jonger) was er zilver voor Roos de Boer en brons voor Joy Daalhuizen. Minte Bos behaalde de top 6 en werd 4de.

Roos en Lita

Bij de E-jongens was er goud voor Mika Grosze Nipper. De bronzen medaille was voor Finn Langelaan en Sietze Houwer werd 5de. Bij de D-meisjes (10/11 jarigen) was er brons voor Jinte. De 6de plaats was voor Lorine van Leeuwen. Het Aquarijnteam, bestaande uit Roos, Jinte en Lorine was het sterkste team en wist de beker te winnen. Voor Roos was er nog een extra prjs. Samen met Lita uit Eindhoven had ze de hoogste punten voor een sprong.

Op zondag 25 november werd in Den Haag een landelijke 1 meter wedstrijd gehouden. In de D-groep (10/11 jarigen) was er een goede 4de plaats voor Lorine van Leeuwen in een sterk deelnemersveld. Anissa Deraz werd 7de. Bij de C-meisjes (12/13 jarigen) was er een bronzen medaille voor Nica Rakke. Iris de Heer werd 5de. Bij de jongens was er een zilveren medaille voor Daan Willemen. De 4de plaats was voor Richello Salm.

In de B-groep (14/15 jarigen) behaalde Esther Poort de bronzen medaille. Bij de jongens was er goud voor Marien Raatgever. In de A-groep (16/17.18 jarigen) was er zilver voor Oona Abbema. Bij de jongens behaalde Manuel Oztopcu verrassend het goud. Al met al een geweldig weekend voor de schoonspringers van Aquarijn.

Wil je ook gaan schoonspringen?
Op 22 december aanstaande zullen er in zwembad Merwestein twee workshops schoonspringen gegeven worden. Dit in samenwerking met de KNZB. De workshops zijn van 17.00 uur tot 17.45 uur voor kinderen t/m 11 jaar en van 18.00 uur tot 18.45 uur voor kinderen van 12 t/m 14 jaar.

 

One thought on “Druk weekend voor schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn

  1. […] de online nieuwspagina van Nieuwegein stond ook nog een leuk bericht met foto van […]

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren