Katern

Droomstart op locatie bij KWR

De 10 tot 14-jarigen kinderen die meedoen aan DroomStart hebben vrijdag 10 mei jl. genoten van hun bezoek aan KWR aan de Groningenhaven in Nieuwegein. Dit bedrijf doet wereldwijd onderzoek naar de kwaliteit van water. Er werken veel mensen met heel veel verschillende beroepen. ‘En dat is precies wat DroomStart aanbiedt: kennismaken met allerlei verschillende beroepen’ aldus Monique de Beer, één van de drijvende krachten achter dit initiatief.

Waarom DroomStart
Er zijn zoveel, goede, leuke, interessante, belangrijke beroepen. Soms weet je niet eens dat ze bestaan. Het hoofddoel van het project is jongeren in Nieuwegein op weg te helpen met het dromen over werk dat goed bij hen past en waar ze moeite voor willen gaan doen. Als voorbereiding op het, later, maken van een zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuze voor hun opleiding en beroep.

‘DroomStart’ wil jongeren een steuntje in de rug geven door het schetsen van toekomstperspectieven, het versterken van zelfvertrouwen.

‘Iedere bijeenkomst van DroomStart vertellen mensen over hun beroep. Op deze manier helpen we jongeren over het nadenken over een passend beroep en stimuleren we hen bij het maken van keuzes. Dankzij de grote inzet van medewerkers van KWR, het prachtige gebouw en alles wat ze konden zien was het vrijdag 10 mei jl. een topmiddag’ aldus de Beer.

Vrijdag 22 mei staat het beroep van reclamemaker centraal. Je hoort wat het beroep inhoudt en hoe je het wordt én je maakt zelf een reclame-uiting. We starten om 18.00 uur met soep en een broodje. Deelname is € 2,50; met Nieuwegein Pas kost deelname slechts € 1,-. Aanmelden kan via dorpshuisvreeswijk@gmail.com of bellen met 06- 21664918.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren