Katern

DroomStart: Nieuwegeinse jongeren aan de slag met een beroep voor later

Vanaf 8 maart organiseert Dorpshuis Fort Vreeswijk ‘DroomStart.’ Dit zijn vijf bijeenkomsten waarin nieuwsgierige tieners (van 10 tot 14 jaar) in contact komen met volwassenen die uiteenlopende beroepen hebben. De jongeren gaan veel op locatie-bezoek bij verschillende bedrijven en laten zich inspireren en motiveren door de gastdocenten om later een beroep te gaan kiezen dat bij hen past. Het worden interactieve avonden, de tieners zijn aan zet en zullen door een ‘vraag maar raak’ werkvorm in dialoog gaan met de gastdocenten.

De eerste bijeenkomst staat het beroep van burgemeester en een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) centraal. Een BOA is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt in dat een BOA bepaalde strafbare feiten mag opsporen. Burgemeester Frans Backhuijs doet de aftrap voor deze nieuwe activiteit. De deelnemers kunnen hem alles vragen over hoe het is om burgemeester te zijn en hoe hij dat is geworden. De overige avonden zijn o.a. een automonteur, reclamemaker, verpleger, een directeur en een technisch medewerker bij een waterbedrijf gastdocenten.

Voor wie is DroomStart
Alle jongeren van 10 tot 14 jaar uit Nieuwegein die nog geen idee hebben wat ze ‘later’ willen worden en die wel eens willen weten wat er allemaal voor beroepen zijn.

Waarom DroomStart
Er zijn zoveel, goede, leuke, interessante, belangrijke beroepen. Soms weet je niet eens dat ze bestaan. Het hoofddoel van het project is jongeren in Nieuwegein op weg te helpen met het dromen over werk dat goed bij hen past en waar ze moeite voor willen gaan doen. Als voorbereiding op het, later, maken van een zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuze voor hun opleiding en beroep.

‘DroomStart’ wil jongeren een steuntje in de rug geven door het schetsen van toekomstperspectieven, het versterken van zelfvertrouwen.

Aanmelden van jongeren
Ben jij bijvoorbeeld een leerkracht, ouder, buurtgenoot, familielid of sportcoach en ken jij jongeren voor wie ‘DroomStart’ interessant is, attendeer hen dan op deze activiteit. ‘DroomStart’ is een initiatief van vrijwilligers van Fort Vreeswijk/Dorpshuis.

  • Datum: 8/3, 22/3, 5/4, 10/5 en 24/5 (vrijdagavonden)
  • Tijd: aanvang 18.00, einde: 20.00
  • Locatie: Dorpshuis Vreeswijk, Fort Vreeswijk 1, 3433ZZ Nieuwegein
  • Kosten: 2,50 euro per keer (of 1 euro voor N-pas houders).

Aanmelden
Per mail aanmelden bij dorpshuisvreeswijk@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren