Katern

Droomdebuut keeper van den Berg uit Nieuwegein bij Willem II

De 20-jarige Nieuwegeiner Connor van den Berg, doelman voor Willem II, maakte afgelopen zondag zijn eredivisiedebuut bij de profvoetbalclub uit Tilburg. Eerder speelde de talentvolle keeper bij Feijenoord Rotterdam. Zijn carrière begon thuis bij SV Geinoord op Sportpark Parkhout. Hiermee levert Nieuwegein weer een talentvolle keeper af in de voetbalwereld. Ook de Nieuwegeinse Sari van Veenedaal, Michel Vorm en Allessandro Damen zijn top keepers die uitkomen voor grote clubs.

Van Geinoord naar Feyenoord
In Nieuwegein begon Van den Berg ook met voetbal. “Bij Geinoord. Ik herinner me dat ik een keer op goal werd gezet en dat ik er daarna niet meer van weg wilde.” De jonge doelman bleek talentvol, want als 8-jarige werd hij al ingelijfd door Feyenoord. Daar speelde hij tot zijn 15e. Toen kreeg hij te horen dat hij weg moest.

“Ik was niet goed genoeg op dat moment”, blikt Van den Berg terug. “Je hebt elk jaar een gesprek of je mag blijven en bij mij was dat nee. Destijds was ik daar wel verdrietig om, maar uiteindelijk heeft het wel goed uitgepakt.”

Naar Willem II, via FC Utrecht
De keeper belandde in de opleiding van FC Utrecht, maar werd ook daar na twee jaar niet goed genoeg bevonden. De volgende stap in zijn loopbaan leidde hem naar Tilburg, naar Willem II, waar hij begon in de O17. “Daar kreeg ik het plezier in voetbal terug. En toen heb ik stappen gemaakt.”

Hij werd vaste doelman in de O19 en mocht als tweedejaars A-junior de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. “Toen ben ik erbij gehaald.” Van den Berg kwam onder de hoede van Harald Wapenaar, voormalig doelman en aanvoerder van FC Utrecht, die bij Willem II keeperstrainer is. “Ik heb een goeie band met Harald, het is een hele fijne keeperstrainer. We kunnen het goed vinden.”

Afgelopen zondag, nadat Willem II-doelman Jorn Brondeel uit tegen NEC al na een kwartier rood kreeg, kreeg de Nieuwegeiner van zijn trainer te horen dat hij erin moest. “Hij zei dat ik mijn ding moest doen, en dat hij wist dat ik het kon.”

‘Dit wil je elke week’
De woorden van Wapenaar haalden de spanning er niet helemaal af bij Van den Berg. “De zenuwen gieren wel door je lijf. En je weet dat het het heel lang is en dat je met zijn tienen speelt tegen elf. Dus dat je veel te doen zult krijgen.”

Van den Berg kreeg inderdaad het nodige te doen, maar kweet zich goed van zijn taak. Mede dankzij hem hielden tien Tilburgers stand in Nijmegen en eindigde de wedstrijd in 0-0. “Ik ben superblij dat ik een paar reddingen heb kunnen verrichten om het team te helpen.”

Of Van den Berg zaterdag tegen FC Groningen opnieuw een kans krijgt is nog afwachten. Brondeel is dan geschorst, maar hij is de derde doelman. De eerste en tweede doelman van Willem II, Timon Wellenreuther en Robbin Ruiter, ontbraken zondag door een blessure. Als één van hen fit is, wacht Van den Berg weer de reserverol.

Maar hoe het ook zij, het debuut smaakt naar meer. “Natuurlijk wil je elke week spelen. Als je na afloop voor de King Side mag springen met de fans, dan gaat er zoveel door je lichaam, dan wil je gewoon spelen. En dat ik dat nu heb mogen meemaken, dat is fantastisch.”

Connor van den Berg heeft de nul gehouden en is verkozen tot KPN Man of the Match!
Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren